Ако исках да се подиграя на вашата позиция, щях да

...
Ако исках да се подиграя на вашата позиция, щях да
Коментари Харесай

Десислава Атанасова към Христо Иванов: Националното съгласие минава първо през „Извинявайте“

„ Ако желаех да се подиграя на вашата позиция, щях да кажа, че е в стилистиката на: Давайте, ребята, жить заедно! (Хайде да живеем дружно, деца – израз от детския анимационен филм „Котаракът Леополд“ – бел. ред.).! Изведнъж претърпели някакъв катарзис, вие разбрахте, че политическите партии съществуват, че парламентарните групи образуват освен публично доверие и мнение, не са нито мутри, нито статукво, а са тук с помощта на българския гласоподавател, макар че с помощта на машините имаме най-ниската изборна интензивност “. Това съобщи в декларация от името на ГЕРБ-СДС ръководителят на парламентарната група Десислава Атанасова.

„ Говорите за национално единодушие, мисля, че дебатът за вероятни диалози по каквато и да е тематика, в това число смяна в Конституцията, минава първо през тази естрада. Но с опрощение, господин Иванов, за няколко неща. Първо, че преди няколко месеца вие настойчиво отказвахте да говорите с нас, когато ГЕРБ получи мандата и ви предложения на диалози, вие заявихте, че сме мутри и няма да говорите с нас. Дойде моментът да осъзнаете, че има парламентарна груп, с която е неотложно да работите, тъй като да променяте Конституция не е просто слоган и експлоатиране на тематиката. Не е запазена марка на вашата политическа коалиция, тематиката е надпартийна и общодържавна “, безапелационна бе Атанасова.

По думите й би трябвало да се води спокоен спор и да се търси консенсус.

„ Ние като ръководещи се справихме сами. Никой не сподели, когато имаше рецесии, че на ГЕРБ би трябвало да им се помогне или най-малко да се мълчи, с цел да не се опълчват хората. Сега, когато виждате, че обединението ви не става, се сетихте, че има и други партии. Ние и предходната година бяхме тук по волята на българския народ. Когато ни обиждате и обиждате водача на нашата партия, обиждате нашите гласоподаватели. Може би и други ще се разкаят в буйната седмица, само че това не минава през ругатни, а през едно извинявайте “, акцентира ръководителят на ПГ на ГЕРБ-СДС.

„ Какво се случи през вчерашния ден, като се изключи че изпълнихте със наличие онази лелеяна промяна, която не е правосъдна промяна, само че плодовете ще ги берем по-късно като страна и по тази причина ще сте виновни всички вие ръководещи. Случи се и друго, болшинството ви не съумя да гласоподава нито едно от три вероятни, неизвестно появили се, решения за пътните строители. Днес ще се случи друго. Мнозинството ви не може да избира гуверньор на Българска народна банка. Между другото, вие в коалиция ли сте, господин Иванов, с Българска социалистическа партия “, попита Атанасова.

„ Ще се окаже, че опозицията ще има решителен глас в този избор – за гуверньор на Българска народна банка, както се случи и през вчерашния ден. Тогава ще би трябвало да излезете отсам и да наградите за оставка, тъй като не можете да се справяте с нищо “, в умозаключение сподели Десислава Атанасова.

По-рано Христо Иванов направи опит да сдобри сътрудниците в ръководещата коалиция и да успокои пристрастеностите директно преди дебатите по избора на гуверньор на Българска народна банка. Съпредседателят на Демократична България изясни, че има доста по-важни тематики като правосъдната промяна и заплаши, че избори в този момент ще бъдат извоювани от Путин.

„ Смисълът на това ръководство е изключително значим, с цел да ни сплотява. Предлагам да продължим по линия на правосъдната промяна “, обърна се Иванов към сътрудниците си.

„ Надявам се, че след почивката по Великден в този момент, ще можем да работим “, сподели още той.

„ Рискът да предизвикаме избори, с цел да бъдат извоювани от Путин, е нещо, което не можем да си позволим “, предизвести Иванов.

„ Трябва да намерим единодушие да реформираме правосъдната система “, безапелационен бе съпредседателят на Демократична България. Той даде за образец гласуваното в четвъртък закриване на спецправосъдието и подсети още веднъж причините на ръководещите за какво е трябвало да бъде направено това.

По думите му политическата система не би трябвало да бъде прикритие на хора, които се крият зад имунитета от правораздаването.

„ Ликвидирайки спецправсъдието, ние казахме, че всички проблеми би трябвало да се произнасят от самостоятелния стандартен съд, а не от политическия съд “, сподели още Христо Иванов.

„ Нека дружно да разработим общ план за промени в конституцията, с цел да създадем идната стъпка за нормализиране на политическия живот “, обърна се той и към опозицията.
Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР