Ако имате профил във Facebook, то със сигурност са ви

...
Ако имате профил във Facebook, то със сигурност са ви
Коментари Харесай

Най-влюбеният в София и талантлив фотограф от Етюдите на София с изложба в сградата на Столична община - Култура

Ако имате профил във Фейсбук, то сигурно са ви попадали превъзходните фотоси на страничката " Етюдите на София ". Колкото и грозна, мръсна, нелепа архитектурно или занемарена да ни наподобява от време на време, София е същински хубав европейски град, чиито здания са строени от огромни европейски архитекти и от нашите, приключили в Европа, градостроители, а фотографът Иван Шишиев знае по какъв начин да улови хубостта ѝ в своите вдъхновяващи и съобразителни фотоси. Затова е прелестно, че в Столичната община в събота и неделя ще има Дни на отворените порти във връзка откриването на фотографската галерия „ Етюдите на София “. Жителите и гостите на града могат да прегледат експозицията от 10:00 до 14:00 ч., оповестяват от Столичната община.

По думите им, това е една от най-мащабните фотографски изложения, представяни в София. В нея са показани 160 фрагмента на богослова и фотограф Иван Шишиев, който е основател на страницата „ Етюд-и-те на София “ в обществените мрежи. Очаква се в границите на дните на отворените порти той да опише истории от работата си на хроникьор на мигове от живота в откритите пространства на столицата.

„ Откриваме нова галерия, нова глава на книгата, наречена София и показваща столицата, в която живеем и нейните места, които постоянно не виждаме. Този път мястото е доста особено. То е постройката на Столична община, която преобразихме в нова самобитна изложба на града ни “, пишат от екипа на „ Етюд-и-те на София “.

В постройката на ул. „ Московска “ 33 са показани архитектурни забележителности на София, моменти от всекидневието й и спецификата на градската среда. Фотографиите са ситуирани във входа на постройката, на партера, в деловодството за обслужване на жители и на първи, втори и трети етаж на Столичната община.

Изложбата „ Етюдите на София “ ще остане в постройката до месец септември 2023 година След това тя ще обиколи софийски учебни заведения. Проектът се осъществя с поддръжката на Столичната община в Календара на културните събития на София.

Иван Шишиев е роден е в село Петрово, ситуирано покрай Мелник, само че се реалокира да живее в София през 2005 година, когато е на 14-годишна възраст. Завършва Софийската духовна семинария и следва богословие от Софийския университет „ Св. Климент Охридски “. Създава „ Етюд-и-те на София “ през 2015 година, а две години по-късно и Facebook страницата „ Етюд-и-те на Стара Загора ". През 2020 година Шишиев е отличен с грамота на Столичната община за принос в развиването на културата на София.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР