Ако имате дете от първия си брак и в живота

...
Ако имате дете от първия си брак и в живота
Коментари Харесай

КАК ДА ИЗГРАДИТЕ ВРЪЗКА МЕЖДУ ДЕТЕТО ВИ И НОВИЯ ВИ МЪЖ

Ако имате дете от първия си брак и в живота ви се появи нов мъж, тогава поражда натурален въпрос – по какъв начин да изградите връзки сред тях, тъй че всички да са удовлетворени? Кога би трябвало да запознаете детето и новия ви сътрудник? Как да изградят връзките си? Как да изградим взаимен живот?
Има доста въпроси, тъй че дано се занимаваме с тях по-подробно.

Как да срещнем детето и новия ни мъж

За дете, което е претърпяло бракоразвод на родители или даже е израснало без татко, появяването на нов чужд мъж може да бъде огромен стрес. Ето за какво, в случай че сте във връзка, не бързайте незабавно да запознаете обичания си с децата си. Отнема време, с цел да сте 100 % сигурни, че този мъж е този, с който сте подготвени да свържете живота си. И когато се появи такова доверие, можете да организирате среща.

Как да представим новия мъж на децата?

В никакъв случай не би трябвало да казвате, че това е техния нов татко или нещо като „ това е Георги, той в този момент ще живее с нас “. Запознанството и по-нататъшната връзка би трябвало да се правят на неутрална територия. Най-добре е да визиите мъжа като ваш нов другар. За да се подобрят и развият връзките, мъжът би трябвало интензивно да взе участие в живота на вашия наследник или щерка. В този случай е най-добре да организирате неофициална и спокойна връзка. Ако имате малко дете, можете да отидете с него в увеселителен парк, зоопарк или просто да се разноските. Ако това е възпитаник или младеж, ще бъде малко по-трудно. Но в този случай връзките би трябвало да се построяват посредством връзка, вероятни общи занимания и ползи. Например, младежите обичат, когато възрастните вземат поради тяхното мнение и ги оставят да приказват.

Трябва ли да се чака един мъж да бъде татко на децата ви?

Както се споделя, бащата (или майката) не е този, който е основал, а този, който е отгледал. Следователно новият човек в фамилията има всички шансове да стане татко в очите на децата. Забележка! Да станеш татко за детето значи да можеш да го образоваш, да коментираш, да коригираш държанието му. Тук една жена би трябвало да си зададе въпроса – желае ли тя това? Може би тя просто се нуждае от мъж, а не от татко за детето си, който ще се намеси в процеса на образуване на нова персона. Трябва също по този начин да разберете, че не всеки мъж е подготвен да стане татко за непознато дете. Той може просто да стане член на фамилията, само че да не се занимава с развъждане на деца, а просто да откри другарски връзки с тях. Вторият вид – в случай че мъжът желае, може да претендира за ролята на татко. В този случай той ще има повече права да взе участие в живота на дребен човек.

Какво да извършите, в случай че детето ви не харесва новия ви мъж

Децата имат способността да усещат подправените страсти, тъй че е доста мъчно да ги заблудите. Ако вашият нов мъж в действителност желае да построи връзка с вашето дете и той се интересува да прекарва време с него, това ще бъде видимо. В този случай за детето ще бъде по-лесно да одобри мъжа в фамилията. Но в случай че бащинските усеща не се разсънят, тогава ще би трябвало да потърсите други способи. Ако се е случило по този начин, че детето не желае да одобри новия ви мъж, това не е причина да прекъсвате връзката. Връзката ви с детето и с мъжа са два обособени свята, които би трябвало да се научат да съществуват дружно. Трябва да обясните на детето си, че обичате този човек, само че това не значи, че него го обичате по-малко от преди, а че това е напълно друг тип обич. Освен това не насилвайте детето да обича този мъж. Достатъчно е те просто да поддържат положителни връзки и да не се нервират един на различен. Децата порастват и рано или късно минават в живота си на възрастни, а вие, заради неверно решение, можете вечно да останете сами.

Кога можете да започнете да живеете дружно?

Рано или късно вие тримата ще би трябвало да започнете да живеете дружно и да създадете общ живот. Кога ще се случи това зависи от вас. Но с това, както и със запознанството, не би трябвало да се бърза, с цел да не се обезцени смисъла на връзките с противоположния пол в очите на детето.

Бъдете открити и почтени с децата си и тогава за тях ще бъде доста по-лесно да одобряват всевъзможни промени.

 infomax-logo-50-15-HW

 

Оценете тази статия
Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР