Ако имаш късмет, в живота ти има страхотна леля –

...
Ако имаш късмет, в живота ти има страхотна леля –
Коментари Харесай

Лелите играят огромна роля в живота на всяко дете. Ето защо


Ако имаш шанс, в живота ти има страхотна вуйна – вярна другарка, която е подготвена да те поддържа в сложните моменти и да те развесели, когато е нужно. Лелите са доста значими за всяко дете и играят не по-малка роля от родителите и бабите и дядовците.

Ако не ни вярвате какъв брой важниса лелите, имаме няколко доказателства, с които ще ви убедим:

Лелята е един от дребното хора, които познават детето от раждането му. Тя е била негова бавачка, познава навиците му и е взела участие във възпитанието и развъждането му.

Въпреки че тя е по-възрастна от детето, тя може да му бъде и другар. Тъй като не му е майка или баба, детето се усеща по-свободно с нея и по-лесно открива общ език. В същото време детето я възприема като авторитетна фигура и се учи от нея.



Тъй като децата постоянно се опасяват по какъв начин ще реагират родителите им от дадена вест, на тях им е по-лесно да приказват за проблемите си с различен човек. Лелята хем може да им даде умен съвет, хем няма да реагира с яд, обвинявания и отчаяние.

Присъствието на лелята в живота на детето му демонстрира по какъв начин би трябвало да наподобява едно заедно семейство. Щом майка му е била близка със сестра си, то ще се опита да реализира същото със личните си сестри или братя. Такива деца доста повече ще ценят фамилните взаимоотношения в съпоставения с деца, които нямат лели или чичовци.

Лелята на детето доста добре познава родителите на детето и може да му опише доста за тях. Тези споделени истории заздравяват връзката ѝ с детето. А посредством спомените си разрешава на детето да огледа на родителите си с нови очи. А и дано бъдем почтени – историите за младостта на родителите ни, разказани от другиго, който няма да ги цензурира, са постоянно забавни.



Тъй като лелята е близка и с детето, и с родителите, тя може да служи като посредник и медиатор. Във всяко семейство пораждат проблеми, а родителите постоянно не знаят по какъв начин да приказват с децата си, децата пък на собствен ред имат вяра, че възрастните не ги схващат. Лелята може да помогне и на двете страни и да ги сдобри.

Ако лелята има деца, детето ще има братовчеди, с които да си играе. А в случай че лелята няма деца, нейните племенници са чудесна опция да се „ упражнява “ за своите деца и до тогава да отдаде цялата си обич и грижа на своите племенници.

Ролята на лелята е голяма. Тя е значима фигура в живота на детето и е част от фамилията. Лелята постоянно ще е до своите племенници, тъй като ги обича като свои деца.
Източник: dama.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР