Ако имаме 15 или повече области в грипна ваканця, тогава

...
Ако имаме 15 или повече области в грипна ваканця, тогава
Коментари Харесай

Към момента няма причина за национална грипна ваканция

" Ако имаме 15 или повече области в грипна ваканця, тогава може да се мисли за национална грипна почивка. Нямаме такава обстановка все още, само че имаме подготвеност ". Това съобщи пред БНР Юлиян Петров, ръководител на Синдикат " Образование " към КТ " Подкрепа ".

Той е безапелационен, че ако има грипна зараза, децата би трябвало да се пускат в грипна почивка, а не да се минава към онлайн образование:  " Нека учениците да са във почивка, по-късно образователният материал ще се преструктурира ". 

Според него при 1-2 седмици грипна почивка няма риск за образователната година.

Петров подсети, че наближава и междусрочната почивка - сред 1 и 5 февруари, която сигурно ще повлияе добре на ситуацията със заболелите. 

Когато учителите в избран % са заболели, няма по какъв начин да се организира онлайн образование, акцентира той в изявление за предаването " Преди всички " и насочи въпрос към здравния министър: " Той би ли предложил на персоналните лекари, когато са заболели, да лекуват отдалечено? ". 

Според Юлиян Петров решението за прекосяване към онлайн образование по отношение на оповестената грипна зараза в област Бургас е неверно. По думите му това ще е неефективно и " отблъскване на номер ".

Той счита, че здравното министерство постанова диктат и не се влушва в просветителните специалисти. Според него министерството се държи несъответстващо:  " Понякога закъснява, от време на време взема не най-правилните решения ".

Временното връщане на маските ще помогне за тази обстановка, изрече мнение още Юлиян Петров. Според него няма нищо неприятно от краткотрайно връщане на тази мярка. В здравните заведения и в този момент подхождат по този начин, акцентира той. 

На този стадий нямаме сигнали от учебни заведения, които да са останали без средства за сметките за отопление, разгласи Петров. По думите му няма заплаха от прекъсване на работата на учебни заведения по отношение на отоплението. Той предвижда въпреки всичко, че към края на февруари ще се появят такива потребности на някои места.

Синдикат " Образование " към КТ " Подкрепа " упорства за най-малко 20% нарастване на учителските заплати: " Това, което бяхме заложили в КТД, е нарастване на учителските заплати, като процентът ще зависи от новия бюджет. Със сигурност ще има повече пари за обучение, сигурно ще стартираме да приказваме за нарастване на заплатите най-малко с 20-25%. Ако това не се случи даже в тези диалози, които ще стартират до 1-2 седмици, тогава това напрежение може да одобри други формати и външни проявления. На този стадий имаме разговор и мисля, че ще стигнем до това, което предлагаме и което е съответстващо в съответната обстановка - най-малко 20% нарастване на учителските заплати, минимум ". 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР