Ако има световни шампиони по дълголетие, то това безспорно са

...
Ако има световни шампиони по дълголетие, то това безспорно са
Коментари Харесай

Защо японците са слаби, нямат бръчки и живеят до дълбока старост?


Ако има международни първенци по дългоденствие, то това несъмнено са японците. Средната дълготрайност на живота в Япония е 86 години. Японците са спокойни, усмихнати и доброжелателни, а наред с това са слаби и младолики до дълбока напреднала възраст.

Каквито и фактори да дефинират тези качества на жителите от Страната на изряващото слънце, един е повече от главен, и това е техния метод на живот и хранене.

Ето 10 съществени правила, които японците следват в всекидневието си и с които се изясняват аргументите за положителния им тонус и външен тип:

1. Японците не употребяват полуфабрикати, те се хранят извънредно с прясна храна, приготвена с минимална термична обработка.

2. Японците употребяват доста риба, точно тя е източник на Омега-3 мастни киселини, които са виновни за запазването на положително здраве и младост.

3. Японците употребяват огромни количества кръстоцветни зеленчуци – карфиол, броколи, ряпа, зеле.

4. Соята и соевите артикули са едни от главните храни в менюто на японците. Соята съдържа огромни количества белтъчини и незаменими аминокиселини, изцяло съизмерими с тези, които се съдържат в месото.

5. Японците пият най-малко по две чаши зелен чай на ден. Той е един от най-мощните антиоксиданти, извънредно средство за регенерация на клетките и за подтискане на развиването на раковите кафези.

6. Японците употребяват синьо-зелените водорасли. Те заемат значително място в японската кухня. Считат ги за суперхрана и мощен антиоксидант, който отстрани токсините в организма, а това забавя процесите на стареене.

7. В японската кухня не се смесват прекомерно доста артикули в едно ядене, порциите не се декорират. Това е в естетика с разпоредбите на разделното хранене, което е потвърдило във времето успеваемостта си в битката с непотребното тегло.

8. Японците обожават да похапват пресни плодове и зеленчуци, това е техният метод да си набират задоволително минерали и витамини в натурален тип.

9. Когато готвят и сервират, японците употребяват малко съдове с дребни размери, които не разрешават порциите да са ненужно огромни. Още един способ против преяждане!

10. Японците се хранят постепенно, дъвчат храната си дълготрайно и постоянно в спокойна конюнктура. Този урок е един от първите, на който научават децата си.

zdrave. to

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР