Ако има перки в морето, те ще унищожат риболова и

...
Ако има перки в морето, те ще унищожат риболова и
Коментари Харесай

Димитър Куманов: Перките в морето ще унищожат риболова и туризма, не знам как депутати от Варна и Бургас допускат това

„ Ако има перки в морето, те ще унищожат риболова и туризма. В Гърция ги поставят на сушата, само че не и в морските пространства. Не са луди да си съсипят туризма “.

Това съобщи пред „ БНР “ Димитър Куманов от съдружие „ Балканка “ във връзка признатият от народните представители на първо четене план на Закона за силата от възобновими източници в морските пространства. Той бе препоръчан с концепцията бъде организиран административния път и правилата за обмисляне, създаване, употреба и унищожаване в края на потребния им живот на електроенергийни централи в морските територии на страната ни.

Според Куманов законопроектът е лобистки , защото урежда с преференции вложителите, които имат предпочитание да строят перки в морето и подсети, че той е минал прекомерно бързо през Народното събрание. 

По думите му този вид оборудване може да окаже отрицателно въздействие върху околната среда и даде образец с опита в Европа, където опитът демонстрира, че ниско честотните трептения и електромагнитните предавания на кабелите могат да променят миграционните коридори на проходните риби. Отделно самото строителство ще прогони туристите, защото мощният звук ще се чува на десетки километри.

Димитър Куманов изрази изненадата си от това по какъв начин и за какво народни представители от Варна и Бургас са подкрепили закона и предизвести, че се чакат огромни митинги на риболовците, които по всяка възможност ще бъдат подкрепени от съдружие „ Балканка “

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР