Наскоро представеният план очертава съвместните усилия на ЕС и Китай

...
Наскоро представеният план очертава съвместните усилия на ЕС и Китай
Коментари Харесай

Китай и Европа се споразумяха за развитието на кръговата икономика

Наскоро показаният проект обрисува взаимните старания на Европейски Съюз и Китай за осъществяване на Меморандума за съгласие сред съюза и най-населената страна в света по отношение на кръговата стопанска система.

С акцент върху пластмасите, веригите за основаване на стойност на батериите и повторното произвеждане, в пътната карта се обрисуват съответни дейности, които би трябвало да бъдат подхванати, в това число настоящите договаряния за световен контракт за пластмасите.

Пътната карта, чието осъществяване е планувано за 2024 година, ще бъде преразгледана на идния разговор по въпросите на кръговата стопанска система .

Виржиниус Синкевичюс, европейски комисар по околната среда, океаните и рибарството, акцентира световното значение на прехода към кръгова стопанска система. Той посочи ролята на пътната карта за реализиране на прогрес в региона на устойчивото развиване и за поощряване на нови благоприятни условия за произвеждане и ползване.

На Световния конгрес за кръгова стопанска система Флорика Финк-Хойер, общоприет шеф по околна среда, се срещна с Джао Ченсин, заместник-председател на Националната комисия за развиване и промени на Китай, с цел да изследва вероятностите за съдействие в региона на кръговата стопанска система. По време на срещата си те реализираха консенсус по отношение на осъществяването на пътната карта.

В момента се възнамерява провеждането на уводен семинар за прекосяване към кръгова стопанска система за пластмасите в Европейски Съюз и Китай, който е плануван за май 2024 година

На тази среща ще бъдат прегледани разнообразни аспекти, в това число подходи за планиране, ограничения за пластмасите за еднократна приложимост и достижения в региона на материалите на биологична основа.

По-късно през 2024 година са планувани следващи семинари за веригите за основаване на стойност на батериите и повторното им произвеждане.

На фона на неотложните провокации, свързани със загубата на биологично многообразие, изменението на климата и замърсяването на околната среда, Китай и Европейски Съюз признават нуждата от поощряване на устойчиви пътища за развиване. Кръговата стопанска система съставлява основна тактика за реализиране на нулево-въглеродна стопанска система до 2050 година, намаляване на загубата на биоразнообразие и битка със замърсяването.

Двата субекта потвърдиха уговорката си за съдействие по време на встъпителния политически разговор на високо ниво за кръговата стопанска система. Този ангажимент се простира до удължение на Меморандума за съгласие за пет години и взаимно създаване на Пътна карта за кръговата стопанска система, която да направлява взаимните старания.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР