Ако има едно отговорно лице за разпространяването на тази болест,

...
Ако има едно отговорно лице за разпространяването на тази болест,
Коментари Харесай

ДПС: Властта и вцепремиерът Дончев се провалиха с африканската чума!

„ Ако има едно отговорно лице за разпространението на тази болест, това е ръководителят на националния епизодичен щаб - вицепремиера Дончев. ”
Това съобщи някогашният заместник-министър на земеделието и сегашен народен представител от Движение за права и свободи Бюрхан Абазов, който разяснява пред БНР, че в петък е показал неуспехът на управляващите в битката с африканската чума по свинете по 4 посоки.

Африканската чума се преборва с комплекс от ограничения, в които дребна част са ветеринарите. Ръководител на този щаб е вицепремиерът, с цел да може посредством хоризонталните връзки, които той има пълномощия да реализира, да притегли в тази акция Министерството на земеделието, Министерство на вътрешните работи, МО, Министерство на здравеопазването, Министерство на околната среда и водите и Националното съдружие на общините - 5 са институциите, в целите на чиито действия е битката с АЧС. Краткият ми извод е, че в България институциите не сработиха в сериозна обстановка. Докато в България тези пет институции не работят координирано и по едно и също време, ние няма да преборим чумата ".

„ Тази болест, тази болест не ни е пристигнала изведнъж. Не е пристигнала като гръм от ясно небе. Това заболяване от няколко години е в другите европейски страни! Миналата година се придвижи до Румъния, тъй че нашите управляващи доста добре знаеха, че тази болест я има в Европа, знаеха до къде ще пристигна и от къде ще влезе -Румъния!

" Зам.министърът на земеделието господин Янко Иванов призна в ефир, че от четирите фактора, които въздействат върху разпознаването на заболяването, в три от тях, страната не е постигнала никакъв прогрес. Аз мога да прибавя, че и в четвъртото направление не е постигнала никакъв прогрес - битката на още на гранично-пропускателните пунктове! ".

Абазов изрази опасения, че има и екологични опасности и хората от региона са обезпокоени с съображение:

„ 40 000 свине, по приблизително осреднено тегло 60 кг, са 2400 тона маса, инфектирана. Това е голямо количество... А Сливо поле е регион с огромно зеленчукопроизводство и с произвеждане на плодове. Тамошните наши аграрни стопани имат сонди. Водата излиза на не повече от 3 метра. Където да ги реалокират, която и институцията да даде мнение тъкмо къде да е мястото на загробването, то няма да е по-различно от водното тяло, което е изпод! ".

„ С тези темпове на развиване на заболяването ние сме пред прага на заличаване на цялостен един подотрасъл, гръбнака на българското селско стопанство ", сподели той и добави:

„ Ако има едно отговорно лице за разпространението на тази болест, това е ръководителят на националния епизодичен щаб - вицепремиера Дончев, акцентира той.

Абазов се разгласи за прекопирване „ едно към едно " на модела за битка с чумата в Чехия, където също са унищожени прасетата в задните дворове и дивите популации, само че по различен способ.

„ Ако бяха подходили като в Чехия, мисля че болестта щеше да се ограничи някъде към плевенските и търновските села, които в този момент пламнаха, а нямаше да унищожим цялото свиневъдство в Русенка област или 1/3 от цялото свиневъдство в България.

Разликата е в метода. Крайната цел е една и съща. Ето и паралел: В Чехия министър председателят излиза, не министърът на земеделието, и афишира: „ Нашата страна има волята да унищожи всички свине в заден двор и да заплати всички свине ".
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР