Ако и вие сте от хората, които често консумират студено

...
Ако и вие сте от хората, които често консумират студено
Коментари Харесай

Защо е опасно да се яде студено месо?

Ако и вие сте от хората, които постоянно употребяват студено месо, добре е да сте осведомени с резултата му върху тялото. Оказва се, че това не е по никакъв начин потребно.
Консумацията на студена храна, изключително на месо, е нездравословна за нашето тяло. Този табиет може да докара до съществени здравословни проблеми и по-специално до такива с храносмилателната система.
 С кои виновност се комбинират другите меса на скара С кои виновност се комбинират другите меса на скара
През лятото барбекюто на двора, морето или терасата е все по-често срещано събитие. В случай, че сте поканили посетители, изготвили сте меню...
Факт е, че стомахът ни най-бързо смила горещата храна. От друга страна, студеното месо е прекомерно тежко за храносмилателната система. Стомахът ни не може да преработи студената храна и надлежно първо изразходва сила, с цел да я затопли. 
Още през 1905 година американският професор Уилям Гилман стига до извода, че след потреблението на студено ядене даже и незабавно да изядете порция топла чорба и да изпиете чаша горещо кафе, това няма да увеличи и минимално температурата в стомаха.
Той организира поредност от опити с пациенти, по време на които мери температурата в стомаха им благодарение на специфични устройства. Измерването е осъществено директно след попадане на храна с друга температура в стомаха.
Съвременните лекари също поддържат констатациите на Гилман.
 Кибератака спря работата на най-големия производител на месо в света Кибератака спря работата на най-големия производител на месо в света
Най-големият производител на месо в света, бразилската компания JBS SA, изключи компютърните си мрежи и интервенциите в Северна Америка и...
Специалисти от болница в Джорджтаун в американския окръг Колумбия обявиха пред Everyday Health, че топлата храна е ключът към естественото действие на храносмилателната система. Те напомнят, че нашите баби постоянно са съветвали да се пие топла чорба или чай при конвулсии и болки в корема. Това не е инцидентно: горещата храна оказва помощ на мускулите да се провиснал и успокоява стомаха, а също по този начин оказва удобен резултат върху лигавиците.
Студената храна предизвиква дискомфорт в телата ни. В резултат на това реакцията на храносмилателния тракт може да бъде доста друга: от запек до тежка диария.
По отношение на месото най-добре е неговата температура да е 37 или даже 40 градуса сега на потреблението му.
В този случай храносмилателната система няма да губи време и сила за в допълнение стопляне на храната и незабавно ще стартира да я обработва. В резултат на това всички хранителни субстанции ще влязат в кръвта, протеините ще се разградят вярно и няма да се постанова червата да преработват цели части храна.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР