Ако и вие сте от групата на любителите градинари, вероятно

...
Ако и вие сте от групата на любителите градинари, вероятно
Коментари Харесай

Полезен календар за любителите градинари: Ето какво можете да засеете през март

Ако и вие сте от групата на феновете градинари, евентуално не сте напълно наясно какво и по кое време би трябвало да засеете.

Вместо да се затруднявате, допитвайки се до експерти, ние ще улесним доста задачата ви, разкривайки какво и по кое време би трябвало да засеете.

Със сигурност тази информация ще е от голяма изгода на всички фенове градинари.

В случай че сте от запалените градинари, които се стараят да запълнят всяко едно свободно място на прозореца, балкона или в градината, то можете умерено да се доверите на този календар на градинаря.

Опитните градинари разкриват, че месец март е доста подобаващ за засяването на няколко култури. Ето кои са те:

Моркови

Най-добре е да засеете морковените семена в рохкава почва, която авансово сте обогатили с компост. От голяма значимост е да ги поливате постоянно.

Спанак

 градината

Календар на градинаря

Опитните градинари поучават да покриете разсада с фолио до ранна пролет. Слънчевите места са доста подобаващи за тази просвета.

В най-лошия случай изберете за него място, което е на шарена сянка. Избягвайте влажната почва в лехите.

Босилек

Ако обичате тази ароматна фалшификация, в този момент е времето да си я засеете. Достатъчно е да му осигурите саксия с леко песъчлива почва. В никакъв случай не покривайте семената с пръст, защото са прекомерно чувствителни на слънчева светлина.

Салата

Когато засаждате семената на салатата, би трябвало доста да внимавате да не ги покриете с прекалено много почва.

Те се покриват с доста тъничък пласт пръст от горната страна, с цел да дадете опция на въздуха да циркулира под листата. Ако прекалите с поливането, салатата ви ще изгние.

Магданоз

Разсадът за тази фалшификация се отглежда много мъчно в саксия. Той се нуждае от доста светлина, само че в това време не би трябвало да е изложен на непосредствено слънце.

Полейте го тогава, когато горният пласт изсъхне изцяло. В противоположен случай ще загние доста бързо.

Кромид лук

Ниските температури (до 2 градуса) не го тормозят. Поради тази причина можете умерено да си позволите да засеете кромид лук още през месец март.

Засадете го в лехи навън без никакви терзания. Освен това е добре почвата да е наторена много устойчиво.

Праз лук

Градинарите поучават да засеете семената за праз лука още през месец март. Най-добре е за задачата да употребявате дълбоки саксии.

След като листата стартират да излизат, поливайте единствено когато почвата от горната страна е изцяло суха. Имайте поради, че празът ще е изцяло подготвен след 16-20 седмици.

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР