Ако Християн Мицкоски и ВМРО-ДПМНЕ искат истинска градивност, нека престанат

...
Ако Християн Мицкоски и ВМРО-ДПМНЕ искат истинска градивност, нека престанат
Коментари Харесай

СДСМ: Мицкоски да престане с истерията около преговорите с България

" Ако Християн Мицкоски и ВМРО-ДПМНЕ желаят същинска градивност, дано престанат да попречват и да основават нервност към договарянията с България, а всички да се опитаме да преодоляваме трудностите с студен разум. Всичко останало е просто ежедневният политически спектакъл на Мицкоски ”. Това се споделя в прессъобщение на ръководещата в Република Северна Македония партия СДСМ, представено от Българска телеграфна агенция.
Всичко по тематиката: Отношенията България - районен съд Македония 188
Съобщението е в отговор на изказванията на водача на опозиционната ВМРО-ДПМНЕ Християн Мицкоски, който на събитие за доклада на 100-те дни ръководство на кметовете на партията съобщи, че министър-председателят на на Република Северна Македония Димитър Ковачевски е пропуснал историческа опция да реализира националното единение, за което Мицкоски неслучайно призовал.

„ Този отвод на протегната ръка за национално единение значи единствено едно - че Ковачевски вместо в коалиция с народа, е в коалиция с България. И тук би трябвало обществено да изразя подозрение, че настояванията на България и това, за което договаря Ковачевски, е доста по-дълбоко от смяната на Конституцията и включването в нея на българското малцинство, само че на масата е и македонският език, историята и съществуването на македонския народ в исторически и политически смисъл и подтекст ”, сподели Мицкоски.
Всичко по тематиката: Отношенията България - районен съд Македония 188  Опозиционер в Скопие: Вярвам, че може да се реализира рационален прогрес в разговора ни с България Опозиционер в Скопие: Вярвам, че може да се реализира рационален прогрес в разговора ни с България  Посланикът на Европейски Съюз в районен съд Македония и посланиците на България и Швеция ще посетят Крива паланка Посланикът на Европейски Съюз в районен съд Македония и посланиците на България и Швеция ще посетят Крива паланка  Бучковски: Шансовете за решение на разногласието с България са до края на годината Бучковски: Шансовете за решение на разногласието с България са до края на годината
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР