Ако харесвате инструментална музика от какъвто и да било тип,

...
Ако харесвате инструментална музика от какъвто и да било тип,
Коментари Харесай

Хората, които харесват инструментална музика, са по-интелигентни

Ако харесвате инструментална музика от какъвто и да било вид, това е знак, че сте интелигентни и то повече от междинното равнище, написа PsyBlog.
Независимо от това дали музиката е класическа, кино сауднтраци, амбиентна, мек джаз, огромен оркестър или даже шумна тайфа – хората, които харесват музика без съществуването на човешки глас в нея, са по-интелигентни от останалите.
Интересно е, че при хората, които избират вокална музика, още веднъж от който и да било тип, този факт не приказва нищо информативно за техния разсъдък, пспоред последни проучвания.
Според създателите на изследването, които са създали това изобретение, всичко се свежда до когнитивната трудност на музиката. Така да вземем за пример, макар, че постоянно за операта се приказва, че е извънредно комплицирана и сложна за интелектуално разбиране, се оказва, че тези, които харесват опера не са по-интелигентни от тези, които не я харесват.
Резултатите от проучванията идват след изследване на 1500 души, които е трябвало да подредят по мощ на желание 18 разнообразни типа музика, като по едно и също време с това е трябвало да създадат и проби за интелигнентност.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР