Ако харесвате екологичните подходи в едно домакиство, то в настоящата

...
Ако харесвате екологичните подходи в едно домакиство, то в настоящата
Коментари Харесай

Неподозираните приложения на ванилията

Ако харесвате екологичните подходи в едно домакиство, то в актуалната публикация ще ви дадем някои хрумвания за неподозираните приложения на ванилията, които сигурно ще ви харесат. А натуралните артикули, които постоянно използваме, може да имат всевъзможни други приложения. Нека забележим кои са те:

Освежете хладилника си

Ако постоянно неприятната миризма се задържа във вашият ледник, макар потреблението на разнообразни препарати и нищо не оказва помощ да се оттървете от нея, то решението на казуса може да бъде потреблението на ванилия.

С течен дестилат от ванилия може да измиете вътрешността на вашия ледник, като смесите няколко мускала с един литър хладка вода и да минете всички стени на вътрешността на хладилника. Доста дълго време ще остане приятната миризма на ванилия, която ще усещате постоянно, щом отворите вратата на хладилника.

Домашен дестилат

Направата на домакински ванилов екстраст е чудесна алтернатива, в случай че този в магазина ви е безценен с цел да си го купите. Може да отделите пресните зърна ванилия от тяхната шушулка, след което да ги потопите в концентрат от алкохол в бурканче, което да се затваря компактно. След което е добре да оставите буркана на изсъхнало, мрачно и хладно място.

Нека всичко това да отлежи най-малко седмица-две и да отсипвате една или две чаени лъжици от този дестилат постоянно, когато имате потребност от приятна есенция за вашите сладкиши да вземем за пример.

Премахнете неприятната миризма от вашата микровълнова фурна

В микровълновата и хладилника постоянно с времето се натрупват разнообразни неприятни миризми. За тази цел може да изсипем малко ванилов дестилат в купичка и да я сложите навътре в хладилника или микровълновата. Ако е в микровълновата може да я включите да се загрее малко за минута, с цел да пусне своята миризма. Ще се уверите в чудесния резултат по-късно.

Неутрализирайте миризмата на прясна багра

Всички знаем какъв брой е неприятна миризмата на прясна багра в стаята. За да се оттървете от нея може да смесите лъжица ванилов дестилат в боята, да разбъркате добре и да боядисате с нея. Тогава ще видите разликата и по какъв начин боята няма да има толкоз натрапчива миризма.

Срещу апетит

Може би малко на брой знаят, че ванилията притъпява пристъпа на апетит. Ако вдишаме ароматът на ванилия, мозъкът ни има свойството да си мисли, че сме се нахранили задоволително. Това сочат разнообразни медицински проучвания.

Успокоява кожата

Ванилията доста оказва помощ на кожата, заради богатото си съществуване на антиоксиданти, като и оказва помощ за премахването на раздразнения, отрови и замърсители от нея. Може да опитате да си извършите скраб за сияйна кожа, като изстискате лимонен сок и добавите малко ванилов дестилат, плюс три супени лъжици кафява захар.

След това разбъркайте хубаво и може да нанесете тази примес на добре почистена кожа на вашето деколте, лице и шия. След гальовен масаж с тази скраб, може да изплакнете със хладка вода. Тази проедура може да се повтаря, докао проблемите с раздразнена кожа не изчезнат изцяло.

За по-сладък мирис вкъщи

Този много остарял способ е доста потребен в това време. Може да сложите една или две капки ванилов дестилат върху елекрическа крушка. Добре е да изсъхве напълно, преди да я включите, а когато го извършите и крушката почне да се нагрява, тогава се разпръсква и аромата на ванилия из целия ви дом.

Отблъсква инсекти и вредители

Докато за хората аромата на ванилия е прелестен, то за насекомите надалеч не е по този начин. Може да разредите една супена лъжица течна ванилия в чаша с вода. След това да избършете всички места, където подозирате, че има някакви инсекти към тях. Добре е да се намажат и дограмите на прозорците и вратите на балкона, с цел да не влизат комари.

Облекчаване на леки изгаряния

Ако върху кожата ви, най-много по време на готвене попадне горещо олио или се опарите, може да нанесете върху нея неразреден дестилат от ванилия. Изпаряването и върху засегнатото място, ще облекчи чувството за парене и болежка.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР