Ако до преди 12 месеца цивилизованият западен свят не вярваше,

...
Ако до преди 12 месеца цивилизованият западен свят не вярваше,
Коментари Харесай

Борисов: Трябва да помагаме на Украйна срещу диктатора Путин

" Ако до преди 12 месеца цивилизованият западен свят не вярваше, че е допустима война на територията на Стария континент, то през днешния ден не можем да повярваме до каква степен е кадърен да стигне един деспот като Путин, в устрема си към съсипия ". Т ова написа на страницата си във Facebook водачът на ГЕРБ Бойко Борисов във връзка годишнината от съветската инвазия в Украйна.

" Още при започване на съветската експанзия, ние от ГЕРБ бяхме първите, които поискахме даване на 100% всеобхватна помощ за Украйна, в това число и военна. Въпреки дейната опозиция на тогавашното боязливо и колебливо постоянно държавно управление на Кирил Петков, нашата парламентарна група съумя да създаде и одобри законопроект, с който да задължи Министерския съвет да даде военна и военно-техническа помощ на Украйна, която към този момент е реалност ", показва Борисов.
По думите му, в този момент пред България, н яма различен избор с изключение на да застане от вярната страна на историята. " България би трябвало да продължи да оказва помощ на другарска Украйна. Българите би трябвало да помогнем на България ", упорства Бойко Борисов.

 

Нинова: Поведението на България е противоречиво 

Лидерът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова обаче зае друга позиция. Според нея държанието на България по отношение на войната през тази година е било спорно поради политическата неустойчивост и неналичието на постоянно държавно управление, което да показва една трайна и поредна политика.
„ Опустошителна, братоубийствена война с тежки последствия за целия свят – в региона на енергийната сигурност, стопанската система, инфлацията, бедността и приходите на хората ”, счита Нинова, представена от партийния пресцентър.

„ Позицията на Българска социалистическа партия е поредна и ясна: невмешателство на България, опазване на неутралитет, филантропична помощ за бягащите от войната, за майки с деца, само че непредоставяне на оръжия и търсене на дипломатически излаз ”, уточни Нинова.
По нейните думи, наблюдавайки събитията от последните дни, наподобява, че спорът се задълбочава.

„ За нас пътят е преустановяване на военните дейности, договаряния по дипломатически път и определяне на дълготраен мир. България може даже да бъде основател на такава политика, в случай че имаме повече самочувствие и темперамент – за нас задачата е мир, а не война ”, уверена е Нинова.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР