Ако до ноември Република Северна Македония не промени конституцията си,

...
Ако до ноември Република Северна Македония не промени конституцията си,
Коментари Харесай

Буяр Османи: Ако до ноември РСМ не промени конституцията си, преговорите с ЕС ще прекъснат

Ако до ноември Република Северна Македония не промени конституцията си, договарянията с Европейски Съюз ще пресечен, съгласно външния министър на страната Буяр Османи. Почти половин година след подписването на " френското предложение " българите към момента не са вписани в Конституцията, което е изискване страната да стартира същинските диалози участие в Евросъюза. Засега гласове в Народното събрание това да се случи няма.

В Скопие тези дни се пробват да се оправят с мръсния въздух и мъглата. Все по-мъгливо е и на политическия хоризонт в страната. Външният министър Буяр Османи прикани партиите да слагат държавния интерес над своя.

Опозицията от ВМРО-ДПМНЕ, без чийто гласове промени в Конституцията няма да минат, продължава да упорства за предварителни избори.

На този декор някогашният министър председател от СДСМ Зоран Заев отхвърли изказванията, че ще се опита да провежда необятна коалиция сред социалдемократите и ВМРО-ДПМНЕ.

Според анализатори, колкото повече се бавят процесите, толкоз по-голям е рискът договарянията с Брюксел да забуксуват.

Това са Левицата и крила във Вътрешна македонска революционна организация, които проведоха няколкоседмични митинги срещу " българизацията " на страната през лятото.

Конституционните промени, колкото и сложни да наподобяват на този стадий, са стъпката, без която Скопие няма да стартира същинските договаряния с Европейски Съюз.

Страната се съгласи с това изискване през юли в границите на тъй наречените " френско предложение ".
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР