Ако до 19-и октомври не бъде уговорена сделка с ЕС

...
Ако до 19-и октомври не бъде уговорена сделка с ЕС
Коментари Харесай

Ако няма сделка с ЕС до 19 октомври, Борис Джонсън ще поиска ново отлагане на Brexit

Ако до 19-и октомври не бъде уговорена договорка с Европейски Съюз за Brexit, английският министър председател Борис Джонсън ще изпрати писмо до Европейския съюз с искане за ново отсрочване на напускането на Общността. Новината заяви BBC, базирайки се на държавни документи предоставени на Шотландски съд.
Преди месец опозиционни депутати и " бунтовници " от ръководещата Консервативна партия одобриха закона, с който задължават английския министър председател да изиска удължение на периода за Brexit. На процедура те не разрешиха на Джонсън да напусне Европейски Съюз без договорка. Отговорът на премиера беше типично в негов жанр - даде обещание да съблюдава закона, само че и че Англия ще напусне Европейски Съюз непременно на 31-ви октомври.
В момента тези " бунтовници " се пробват да спрат Борис Джонсън посредством Съда е Шотландия, който да задължи премиера да съблюдава закона. Отговорът от " Даунинг стрийт " 10 е - държавното управление на Обединеното кралство приема, че е длъжно да изпрати писмо до Европейски Съюз с молба за удължение на крайния период, показва BBC.
Все още няма действително решение на магистратите.
Борис Джонсън е подготвен да напише сходно писмо до Европейския съюз и да изиска удължение на крайния период за напускането на Обединеното кралство от Европейския съюз след 31-ви октомври, в случай че не се реализира договорка до 19-ти октомври, демонстрират правосъдните документи, получени от BBC.
В документите Джонсън се съгласява да почете признатият от Народното събрание закон и да помоли Европейски Съюз за удължение, в случай че не бъде реализирана договорка по време на съвещанието на Европейския съвет, което стартира на 17-и октомври. Той също по този начин " приема ", че ще се съгласи на всяко едно удължение на периода, препоръчано от Европейски Съюз.
Британският министър председател към момента се надява да реализира съглашение с Европейския съюз. От Брюксел пък реагираха негативно на " проекта Джонсън " за  ирландската граница и упорстват до седмица премиера да изпрати нови оферти. 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР