Ако дебитната карта е на една банка, а устройството -

...
Ако дебитната карта е на една банка, а устройството -
Коментари Харесай

Тегленето на пари от банкомат става все по-скъпо

Ако дебитната карта е на една банка, а устройството - на друга, таксата е най-малко 1.20 лева
Банките непрестанно качват таксите си и тегленето от банкомат е измежду постоянно обновените услуги. В края на предходната и началото на тази година редица банки направиха следващи корекции в цените си, като доминираха промени в таксите за поддръжка на сметка, за преводи, за интервенции на каса и за изтегляне на кеш от АТМ. 

Порталът  " Моите пари "  направи самобитно класиране, с цел да покаже кои банки таксуват клиентите си най-евтино при потребление на банкомат.  Разгледани са двата разновидността - когато човек изполва дебитна карта и устройство на една и съща банка и когато банкоматът е на друга банка. Във втората алтернатива таксите по предписание са по-високи.
Данните са настоящи към 28 февруари и се отнасят за общоприети банкови карти за физически лица.

Както се вижда от таблицата, единствената банка, която към момента ползва " нулева ставка " за изтегляне от банкомат, е Ти Би Ай. Таксата обаче е нула единствено за 20 преводи годишно, а след това за всяко последващо изтегляне удръжката е 99 стотинки. 

Над половината банки удържат по 30 стотинки при потребление на АТМ  - без значение от сумата.
Но при другите има нововъведения, които на процедура оскъпяват услугата. Първо Банка ДСК промени таксата, като се отхвърли от закрепената сума и вместо това удържа % от изтеглените пари, като таксата не може да е по-ниска от 30 стотинки. В  началото на годината Уникредит Булбанк направи същата " промяна ", а по-късно Пощенска и ПИБ  вкараха процентно таксуване. Дали други банки ще последват тази " мода ", следва да узнаем, разясняват от " Моите пари ". 
Таксите за изтегляне на суми в брой от непознат банкомат са още по-високи. Те стартират от 1.20  лв. Само Ти Би Ай не взима такса за 20 преводи в границите на годината, а за идващите си удържа по 99 стотинки. Най-скъпо излиза при Уникредит Булбанк, ПИБ и ДСК, които си удържат по 0.20% от изтеглената сума, само че не по-малко от 1.50 лв..

 
Източник: " Сега "
 
 
05 Март 202328203 Март 2023369802 Март 202323802 Март 2023364901 Март 2023141328 Фев 2023573Коментаримогат - правят05 Март 2023 8:44ч.
На тази територия е нужна една, единствено една, банка и то, държавна. И този проблем, както мнозина други ще бъде решен. Кофти е, че тия с оръжието в ръка ще ни възпламенят на мига. Така, че решението е ръцете на грабените (давещите се): Плащате или умирате!
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати рукола Z05 Март 2023 8:50ч.
В Нигерия вкараха електронната валута и споделиха на хората да вкарат всичките си пари в банката, в случай че желаят въобще да им се начислят... хората вкараха парите си, само че от 220 млн. едвам 5% изтеглиха приложението за следене на телефоните си и по този начин, на другия ден беше цялостен хаус в страната, всичко живо седеше пред банкоматите да си тегли кеша
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР