Ако четете внимателно Наказателния кодекс, ще видите, че винаги, когато

...
Ако четете внимателно Наказателния кодекс, ще видите, че винаги, когато
Коментари Харесай

Доц. Киселова: Търсена е изненада при ареста на Борисов, задържан е щадящо

Ако четете деликатно Наказателния кодекс, ще видите, че постоянно, когато се образува досъдебно произвеждане, в случай че причинителят не е очевидно забележим, постоянно се образува против незнаен причинител и на по-късен стадий в процеса се притегля причинителят.

Нормално е в началото тези лица, които са евентуално упрекнати, да бъдат разпитани като очевидци. В този смисъл правилно Министерство на вътрешните работи може да ги задържи до 24 часа ", разяснява преподавателят по конституционно право в СУ доцент Наталия Киселова в " Денят ON AIR ".

Тя обясни, че прокуратурата е обявила, че закононарушението е изнудване и полза в изключително огромни размери.

" Две неща будят неразбиране или могат да разколебаят юристите, когато наблюдават хода на събитията. Първото е, че в началото беше оповестено, че става дума за закононарушения, които са в компетентността на Европейската прокуратура - корист с евросредства. Прессъобщението от уеб страницата на Министерство на вътрешните работи беше свалено. Второто е, че не беше пуснат нощес незабавно, когато е дошъл юристът на господин Борисов ", изясни доцент Киселова пред Bulgaria ON AIR.

Гостът разясни, че неотложността е прийом, който стартира доста да се употребява след 2009 година. По този метод се търси експедитивност и изненада. Доц. Киселова посочи, че тук е издирван резултатът на изненадата.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР