Ако БСП подкрепи национално правителство с мандата на ГЕРБ, а

...
Ако БСП подкрепи национално правителство с мандата на ГЕРБ, а
Коментари Харесай

На срещата с Борисов и Габриел Нинова театрално се загрижи за оръжията за Украйна, но и за бюджета

Ако Българска социалистическа партия поддържа национално държавно управление с мандата на ГЕРБ, а не партийно, и то реши да изпрати оръжие за Украйна, на секундата се отдръпваме. Това съобщи лидерката Корнелия Нинова на първата среща в лидерски формат, която ГЕРБ организира преди приемането на мандата през днешния ден.

Срещата продължи 20 минути. Тя се организира, откакто в неделя претендентът за министър председател на първата политическа мощ Мария Габриел разгласи, че стартира диалози за експертен кабинет с ясни цели и небосвод от 1 година Така тя и Бойко Борисов ще беседват през днешния ден с водачите на Българска социалистическа партия, Движение за права и свободи и Има Такъв Народ броени часове, преди Габриел да отиде на " Дондуков " 2, с цел да получи досието с мандата от президента Румен Радев.

По време на срещата с Българска социалистическа партия от страна на ГЕРБ приказва обаче единствено Мария Габриел. Бойко Борисов бе седнал до нея, само че не взе думата.

Габриел стартира с признателност, че Българска социалистическа партия са откликнали на поканата и задоволство, че има още една жена на масата за договаряния, което било чест за нея.

По време на всички диалози търсих отговори на два въпроса - има ли потребност България от работещо държавно управление и имаме ли обща рамка и цели, по които да търсим сплотяващото за страната и да покажем грижа за хората. Тази рамка е обща, тя търпи промени и в нея ще има добавки, оставаме отворени за разговор и промени, по които знаем, че са значими за вас, сподели Габриел. И още веднъж подсети, че офертата й е за експертно държавно управление с ясни цели и явен период.

Сбъркахте метода още през цялото време, виждам, че в този момент има някаква промяна, стартира Нинова, обръщайки се първо към Борисов. Тя подлага на критика излъчването първо на партиен министър председател, тъй като трябвало да има първо цели и по-късно да се излъчи експертен кабинет.

Трябва да има постоянно държавно управление, това е наложително, безапелационна бе Нинова.

Няколко основни въпроса има, надпартийни, които са значими за България, сподели Нинова и уточни преди всичко бюджета. Но тук идват нашите въпроси, по които имаме разлики с вас: не споделяме визията ви, че дефицитът би трябвало да е под 3% за незабавно влизане в еврозоната. Това значи внезапно рязане на разноските, изключително обществените. Тази фиксация за приемане на еврото 2024-2025 година в най-бедната страна няма по какъв начин да стане, безапелационна бе Нинова и даде вид от 4,5-5% недостиг.

Можем ли да балансираме бюджета, попита соцлидерката и подсети, че държат на общественото в бюджета.

Второ са законите по проекта за възобновяване, някой написа ли ги, попита Нинова.

Трето е участието в Шенген.

Четвърто е правосъдната промяна - само че сериозна, а не сменяме Гешев с Пешев, изясни лидерката на Българска социалистическа партия.

Тя изброи разликите сред двете партии - приемането на еврото преди всичко. Поздравявам ви, не чаках, че вашите евродепутати са дали своят вот против Истанбулската спогодба, това е забавен завой. За всичко, което е против домашното принуждение, ще имате поддръжката ни. Но не и за джендърството.

Най-горещият въпрос е доставянето на оръжие за Украйна - ние няма да отстъпим от това, партията ни се бори за мир, доста пъти сме заявявали позицията си и не знам по какъв начин ще решим този въпрос, сподели Нинова.

Припомняме, че до момента в който Корнелия Нинова беше вицепремиер в държавното управление " Петков " и отговаряше за износа на оръжие като министър на стопанската система, България изнесе рекордни количества оръжия за Украйна през трети страни.

 

Източници: " 24 часа ", " Гласове "

 

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР