Акад. Николай Денков е кандидатът за министър-председател на Продължаваме Промяната“,

...
Акад. Николай Денков е кандидатът за министър-председател на Продължаваме Промяната“,
Коментари Харесай

Акад. Денков е кандидатът на ПП за премиер, кани всички партии на обща среща

Акад. Николай Денков е претендентът за министър-председател на „ Продължаваме Промяната “, заяви на брифинг в Народното събрание съпредседателят на партията Кирил Петков. От партията показаха управническите си цели на председателски съвет.

Настоящият депутат от групировката и някогашен министър на образованието и науката се чака да одобри досието с втория мандат от президента Румен Радев, за който от „ Продължаваме Промяната “ към този момент показаха подготвеност да се опитат да осъществят дружно с „ Демократична България “. 

" Приех номинацията с концепцията, че би трябвало да потърсим единодушие за най-важните тематики, които да бъдат приоритет в дневния ред на Народното събрание ", съобщи акад. Николай Денков. По думите му това е единствената основа, върху която може да се построи устойчиво държавно управление и парламент, който работи за хората.

" Започваме диалози с всички политически сили, концепцията е да забележим дружно какво може да ни сплоти и тези, които са подготвени да поддържат едно такова държавно управление, да поемат ангажимент, че ще работят за реализирането на политиките, които ние слагаме ", сподели претендентът за министър председател от Политическа партия и добави, че ще изпрати писмени предложения до всички парламентарно показани партии за обща среща.

" Задачата е извънредно сложна, отнасяме се отговорно и ще създадем каквото зависи от нас ", добави Николай Денков.

Според Асен Василев Политическа партия поставя всички старания вторият мандат да бъде сполучлив.

" Процесът, който организираме, е към една обща маса да седнат всички, в случай че това е допустимо и в случай че те имат предпочитание. В Народното събрание има 7 партии - 4 от тях през днешния ден седнахме към една обща маса. Това не е задоволително за поддръжката за кабинет, само че е едно положително начало. Дали ще се осъществя вторият мандат или ще стигнем до трети мандат - нито партиите, нито депутатите в Народното събрание ще се сменят ", акцентира Асен Василев.
https://www.facebook.com/novinite.bnt/videos/1380011026072384
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР