Няма признаци на живот в останките от хеликоптера на президента

...
Няма признаци на живот в останките от хеликоптера на президента
Коментари Харесай

Ръководителят на иранския Червен полумесец: Няма признаци на живот в катастрофиралия хеликоптер на президента на Иран

Няма признаци на живот в останките от хеликоптера на президента на Иран Ебрахим Раиси, сподели по иранската държавна телевизия ръководителят на иранския Червен полумесец Пир Хосейн Коливанд, откакто избавителните екипи доближиха тази заран до мястото на злополуката, съобщи.

Хеликоптерът на Раиси се разруши през вчерашния ден в мъчнопроходим регион в Северозападен Иран. Според ирански медии на фотоси от мястото се вижда, че машината е аварирала в планински връх.

Пред Ройтерс ирански представител е споделил, че хеликоптерът е изгорен изцяло при злополуката, а очакванията Раиси да бъде открит жив са дребни. Според източника има опасения, че всички пасажери на борда са починали.

Иранският президент, дружно с външния министър Хосейн Амир Абдолахиан и други високопоставени ирански представители, е бил на борда на хеликоптера. Операцията по търсене и избавяне беше затруднена от сложния терен в региона и неподходящите атмосферни условия.

Ройтерс дефинира Раиси като хадлайнер и считан за вероятен правоприемник на Върховния ирански нравствен водач аятолах Али Хаменей, който поддържа политиките му. Шейсет и три годишният Раиси беше определен на президентския пост през 2021 година и от заемането на длъжността разпореди стягането на законите за морала, беше отпред на кървавото потушаване на антиправителствените митинги и държеше твърда линия в нуклеарните договаряния със международните сили.

Катастрофата идва в миг на възходящо неодобрение в Иран към редица политически, обществени и стопански рецесии. Иранската теократична власт е под интернационален напън поради противоречивата нуклеарна стратегия на Техеран и поради задълбочаващите се военни връзки с Русия по време на войната с Украйна.

От нападението на " Хамас " против Израел на 7 октомври и израелската интервенция в линията Газа спорове с присъединяване на свързани с Иран групи избухнаха на доста места в Близкия изток.

Раиси беше на границата с Азербайджан, където дружно с азербайджанския президент Илхам Алиев откри язовир, построен като взаимен план на двете страни. Хеликоптерът му се разруши на връщане от церемонията.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР