ажен приоритет оттук насетне ще е превенцията и недопускане на

...
ажен приоритет оттук насетне ще е превенцията и недопускане на
Коментари Харесай

Сийка Милева: Приоритет ще е да няма нарушения, свързани с ваксинирането

ажен приоритет оттук нататък ще е предварителната защита и недопускане на нарушавания, свързани с акцията по имунизиране. Тук, несъмнено, жителите още веднъж би трябвало да имат водеща роля – да бъдат извънредно деликатни, да не се поддават на "изгодни " оферти, както и да бъдат дейни в подаването на сигнали към органите на Министерство на вътрешните работи или прокуратурата. Уверявам ви, сътрудниците работят доста бързо и безкомпромисно. Това сподели в изявление за представителят на основния прокурор Сийка Милева.

"Добре е, че пандемията от COVID-19, най-малко на този стадий, не съумя да докара до растеж на измамите. Помните при започване на рецесията упованията бяха, че ще зачестят опитите за злоупотреби, свързани с ковид. Явно хората са станали внимателни, заслуга за което имате и медиите. Вероятно заслуга имат и държавните органи, които сполучливо се оправиха с превантивната си роля. Факт е, че към този момент няма сигнали за злоупотреби с маски и дезифектанти, да вземем за пример, пазарът съумя да се контролира, въпреки да имаше много нарушавания и опити за всяване на суматоха ", отговори тя на въпрос епидемията от COVID-19 стресна ли престъпността, или я направи още по-брутална.

"Помня, че сътрудника ви Слави Ангелов стана обект на брутално нахлуване, точно когато в страната бе въведено изключително състояние. Г-н Иван Гешев дефинира побоя като провокация към държавността. Добре е, че обвинителният акт за този неприемлив акт на принуждение против свободата на словото към този момент е в съда.

Пред съда следва да бъде изправен и водачът, който лиши живота на Милен Цветков. Това е много тежко закононарушение и вярно сътрудниците повдигнаха обвиняване за съзнателно причиняване на гибел при ПТП. Всички знаем детайлностите, смисълът е да не позволяваме сходни похищения отсега нататък ", добави Милева.

Адекватно ли работи страната при оправянето с тази рецесия?

Като човек, чийто брачен партньор е доктор, имам своето мнение по този въпрос. Дори бих го разширила – вярно ли работят страните в Европа при оправянето с пандемията? Със сигурност отговорът не може да е еднопосочен. Но ми се желае в тази невиждана за всички ни обстановка да намерим път към единство, тъй като единствено дружно ще можем да се оправим. Надеждата за всички е, че с новата 2021-ва година и разширението на акцията по имунизиране, ще успеем скоро да преодолеем тези доста тежки за всички ни времена. И в случай че има нещо, което научихме през отминаващата година, то е това, че няма нищо по-важно за индивида от здравето и живота, на него и на неговите близки, на приятелите и сътрудниците му. Така, че дано бъдем здрави!

Ако престъпността на улицата и по върховете беше главният фронт на прокуратурата, то 2020 отвори и втори подобен - епидемията. Коронавирусът ви нанесе и директни загуби - болестта погуби прокурори и следователи, потвърдени експерти. Видя се, че никой не е застрахован. Как отговаряте на това предизвикателство?

Така е, с огромна тежест би трябвало да отбележим, че 2020-та се оказа година на невиждани тествания пред цялото общество, пред цялото човечество. Магистратите не вършим изключения. За страдание изгубихме сътрудници, измежду тях е уважаваният и обичан от всички нас – дългогодишният магистрат и член на Прокурорската гилдия на Висшия правосъден съвет Евгени Диков.

Освен че няма по какъв начин прокуратурата да спре да действа, в тези сложни времена българските прокурори, следователи и правосъдните чиновници, интензивно се включиха в благотворителните начинания за обезпечаване на медиците и доброволците, на всички тези, които от първия ден се борят с това тежко заболяване. Не е въпросът в размера на даренията, значимо е, че те бяха навременни и всички сътрудници с подготвеност се включиха, както напролет, по този начин и в този момент. Радостна съм, че по самодейност на Асоциация на прокурорите и Камара на следователите в България, успяхме да осигурим към този момент пет от по този начин нужните апарати за добиване на кръвна плазма. Предстои дарението на още три апарата. Увеличават се и магистратите и чиновниците, които откакто са преболедували, към този момент подаряват плазма. Това е най-малкото, което можем да създадем и ще продължим да го вършим, до момента в който е нужно.

Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР