Airbnb отчита над 100 милиона резервации само през първото тримесечие

...
Airbnb отчита над 100 милиона резервации само през първото тримесечие
Коментари Харесай

Airbnb процъфтява, въпреки че цените растат

Airbnb регистрира над 100 милиона резервации единствено през първото тримесечие на тази година. Това е безспорен връх за компанията, който акцентира обрата от времето, когато бизнесът й беше погубен в първите месеци на пандемията, оповестява CNN Business. В същото време взривът на наемането на квартири с цел бизнес и туризъм изпрати цените до нови висоти.

Платформата за шерване на жилища регистрира доходи от $1,5 милиарда, което е 70% повече спрямо миналата година и надвишава предстоящите от анализатори, интервюирани от Refinitiv, за $1,45 милиарда. Приходите за първото тримесечие на 2022 година означават растеж от 80% по отношение на същото тримесечие на 2019 година -  последното тримесечие преди бизнесът да бъде ударен от пандемията. 

От Airbnb написаха писмо до своите акционерите, в което споделят, че растежът на приходите е движен от нараствания брой на резервации, както и от по-високите цени.  Акциите на американската компания се покачиха с над 5%.

Главният изпълнителен шеф на компанията Брайън Чески означи, че макар повишаването платформата въпреки всичко има оферти " на всички ценови равнища ", а финансовият шеф Дейв Стивънсън добави, че Airbnb предлага " многообразие " на своите клиенти.

От компанията са удовлетворени, че облагите им идват " макар продължаващата пандемия, войната в Украйна и макроикономическите проблеми ".

Airbnb акцентира, че повече от 34 000 души са се записали, с цел да предложат безвъзмездни жилища на бежанци, бягащи от войната в Украйна посредством благотворителното поделение на компанията Airbnb.org. Още в края на февруари компанията разгласи, че ще предложи гратис краткотрайно жилище за до 100 000 украински бежанци.

Основните упования са до края на годината все по-масово през платформата да се резервират стаи, жилища или къщи дълготрайно и на разнообразни места по света, поради все по-големият брой на работещите отдалечено.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР