Air France съобщи, че планира да съкрати до 465 работни

...
Air France съобщи, че планира да съкрати до 465 работни
Коментари Харесай

Air France ще съкрати над 400 работни места

Air France заяви, че възнамерява да редуцира до 465 работни места. Това се показва в изказване на управлението на самолетната компания. Съкращенията ще се правят по метода на доброволното овакантяване на служащите от техните длъжности и ще обиден единствено бранша на наземните услуги на Air France. "Програмата за съкращения на работни места ще се организира в продължение на повече от година ", се оповестява в изказването.

Дирекцията на наземните услуги подсигурява, че няма да има уволнения от нейна страна, а освобождението на чиновниците ще бъде непринудено. Същевременно се показва, че проектът за ръководство на тези дейности ще бъде съгласуван със синдикатите и представителите на работната мощ. Декларацията на дирекцията е направена в деня на съвещанието на социално-икономическата комисия на предприятието, която се състои от представители на администрацията и личния състав на сдружението.

Air France упрекна засилващата се конкуренция от високоскоростните железопътни линии и нискотарифните самолетни компании, за нуждата от тези съкращения и съобщи, че ще понижи скоростта на интервенциите си за транспорти на къси дистанции. По маршрутите, където високоскоростните влакове свързват Париж с провинциите за по-малко от два часа, авиопревозвачът е изгубил 90% от пазарния си дял. Компанията разгласи също и проекти за понижаване на потенциала на вътрешните си мрежи с 15% до 2021 година.

Вътрешният бизнес на Air France регистрира загуба от 189 млн. евро през 2018 година и натрупа загуби от 717 млн. евро от 2013 година насам.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР