Ахмед Ахмедов е подал оставка като заместник-председател на Централния съвет

...
Ахмед Ахмедов е подал оставка като заместник-председател на Централния съвет
Коментари Харесай

Зам.-председателят на ДПС Ахмед Ахмедов подаде оставка след Карадайъ

Ахмед Ахмедов е подал оставка като заместник-председател на Централния съвет на партията, заяви пресцентърът на Движение за права и свободи .

Това е втората оставка от управителен пост на партията последните дни, откакто във вторник досегашният ѝ ръководител Мустафа Карадайъ .

Ахмедов е депутат в седем Народното събрание. От 2003 до 2014 година е кмет на община Цар Калоян. Той е зам.-председател на Движение за права и свободи от 2016 година

Последната информация за него в уеб страницата на Движение за права и свободи е отпреди дни. Тя гласи, че е участвал на конгрес на опозиционната Народнорепубликанска партия в Турция. На сбирката беше определен Йозгюр Йозел за ръководител на опозиционната на президента Реджеп Ердоган групировка.

Основаната през 1990 година партия Движение за права и свободи заема дейна роля в политиката. Заедно с ГЕРБ, придвижването поддържа в Народното събрание настоящето ръководство на " Продължаваме промяната - Демократична България " (ПП-ДБ).

През последните седмици Карадайъ последователно се отдръпна от обществени изяви, а глобеният за корупция по световния американски закон " Магнитски " народен представител Делян Пеевски стана все по-активен. Той и единственият ръководител на парламентарната група на партията.

Сега управлението на Движение за права и свободи е поето персонално от почетния ръководител Ахмед Доган до плануванаъа за началото на идната година конференция, на която придвижването се чака да избере нов водач.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР