Агрион“ продава парцели в цялата страна, цените тръгват от 300

...
Агрион“ продава парцели в цялата страна, цените тръгват от 300
Коментари Харесай

Инвеститори пренасочват парите си в земеделски земи

„ Агрион “ продава имоти в цялата страна, цените потеглят от 300 лева./дка

Високата рентабилност и ниският финансов риск на земеделската земя притеглят от ден на ден вложители, които търсят подобаващи терени, с цел да вложат свободните си пари. Това настояват пазарни наблюдаващи. Обработваемите площи се характеризират с ниска волатилност (променливост) и слаба взаимозависимост от цените на обичайни финансови принадлежности като акции, облигации и други На процедура тя не се въздейства от политическите и икономическите процеси и при нея не се следят внезапни скокове и спадове, както е при недвижимите парцели.

Изчисленията демонстрират, че при вярно обмисляне, инвестицията в земеделска земя може да донесе рентабилност от близо 10%, което е с пъти над приходите от нискорискови капиталови фондове и лихвите по депозитите на банките.
От придобиване на земеделска земя се интересуват освен вложители, само че и начинаещи земеделци, които аплайват по аплайват по програмата „ Млад Фермер “, както и по-едри земевладелци, които желаят да окрупнят земите си. Комасацията усилва продуктивността, понижава разноските и води до по-ефективно и съвременно земеделие. Окрупняването на терени е значимо и за образуването на по-добра цена на земеделските площи. Комасираните парцели държат много по-висока цена в съпоставяне със междинната за даден район и притежателите й могат да завоюват доста повече, в случай че в следствие решат да я продават. Експерти припомниха, че един от най-големите проблеми в българското земеделие е разпокъсаността. Земеделската земя в страната ни е към 52 млн. дка, само че тя е раздробена на близо 25 млн. части. Средният размер на земеделските терени у нас е едвам 5.5 дка.

 agrion_trud1

За да отговори на засиленото търсене, българската компания за професионално ръководство на поземлени парцели „ Агрион “ пусна в продажба в допълнение терени в цялата страна. Цените са извънредно атрактивни и стартират от 300 лева./дка, като най-сериозен интерес се следи в регионите на Варна, Хасково и Монтана, регистрират от управлението на компанията. Размерите на парцелите, които към момента не са продадени, както и точното им местонахождение в другите землища, може да се видят на адрес .

„ Агрион “ е планувала алтернатива за покупката на поземлени парцели на разсрочено заплащане за интервал от три години, без в началото самоучастие. От препоръчаните условия се възползват най-вече по-малки аграрни производители, които търсят разнообразни разновидности да придобият земеделска земя, без да им се постанова да заплащат вкупом за нея. По този метод те имат опция да вложат свободните си парите в техника или по-качествени семена, което води до по-ефективно и съвременно земеделие.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР