Агресията на НАТО срещу Сърбия без съгласието на Съвета за

...
Агресията на НАТО срещу Сърбия без съгласието на Съвета за
Коментари Харесай

Белград: Агресията на НАТО срещу Сърбия отвори Кутията на Пандора и създаде прецедент

" Агресията на НАТО против Сърбия без единодушието на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации “ и признаването от страна на Запада на самопровъзгласилото се Косово са отворили кутията на Пандора и са основали казус. Това сподели във вторник в програмната си тирада в Народното събрание претендентът за министър председател на Сърбия и сегашен министър-председател Ана Бърнабич, представена от РТС .

" Срещу Сърбия беше осъществена експанзия за първи път след Втората международна война на европейския континент, против суверенна страна, съосновател на Организация на обединените нации. В самия завършек на XX век, през 1999 година, Сърбия беше бомбардирана без решение на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации.Тогава беше осъществена жестока експанзия, експанзия в най-чистата й форма, при която беше въведен правилото на правото на по-силния в ущърб на интернационалното право ", съобщи Бърнабич, припомняйки, че през 2008 година, признавайки Косово, Западните страни са нарушили Резолюция 1244 на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации. " Това са нещата, които отвориха кутията на Пандора и сътвориха прецеденти, които доведоха света до положението, в което е през днешния ден “.

" Искаме да станем членове на Европейски Съюз и ще работим за това. Но в това време пожелаваме всички да демонстрират почитание към нашата териториална целокупност като интернационално приета страна, по същия метод, по който териториалната целокупност на други интернационално приети страни през днешния ден е предпазена. Ние настояваме да не се съблюдават изборно правилата на интернационалното право, да се съблюдават и ползват всички резолюции на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации “, акцентира министър председателят на западната ни съседка.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР