Агресивните действия ще получат съответния отпор“, отбеляза тя „Русия не

...
Агресивните действия ще получат съответния отпор“, отбеляза тя „Русия не
Коментари Харесай

Митрофанова: Русия не иска война! Всяка заредена пушка може или да гръмне сама, или някой идиот да натисне копчето

„ Агресивните дейности ще получат съответния отпор “, означи тя
„ Русия не желае война, това беше безусловно ясно декларирано и на равнище президента на нашата страна, и от министъра на външните работи. Въпросът въобще не е в Украйна в действителност. Както знаете става въпрос за груповата сигурност и за гаранциите за сигурността по отношение на това, че НАТО се придвижи на изток директно до нашите граници. Това е обвързвано с обстоятелството, че Украйна се напомпва с летално оръжие, и както разбирате, всяка пушка, която се зарежда, зарежда, зарежда може или сама да гръмне или някой глупак да натисне копчето “, сподели в изявление за Българска национална телевизия съветският дипломат у нас Елеонора Митрофанова. Тя изрази убеденост дипломатически старания да доведат до спокойно решение на въпроса.

Митрофанова изясни, че Русия организира учения на 150 км от границите си с Украйна: „ Това е Западния боен окръг, тези учения са провеждани и преди една година, и преди две години, в тези учения няма безусловно нищо ново. Просто те се организират по това време тъй като ние се тормозим. Притесняваме се от експанзия от страна на Украйна и от страна на НАТО, защото, още веднъж ще повторя, заредената пушка във всеки един миг може да гръмне. Тоест това в някаква степен, бих споделила, е едно превантивно предизвестие за това, че нападателните дейности ще получат съответния отпор “, означи тя.

Посланикът посочи, че в изявлението си след срещата Путин-Макрон за нуклеарната мощ съветският президент не е поради закани.

„ Владимир Владимирович подсети, че в доктриналните документи на Украйна става въпрос Крим да бъде върнат на Украйна включително по боен метод. По боен метод! Какво ни остава да вършим, в случай че от тази страна се намира НАТО и НАТО напълно оказва помощ на Украйна? Ще ни се наложи да се пазиме, нали. И просто Владимир Владимирович подсети, че Русия е нуклеарна страна и просто не може по този начин да се постъпва с Русия. Това е оръжие със сдържащо влияние, всички разбираме това “.

Митрофанова съобщи, че ѝ е мъчно да каже какви ще са връзките с новото държавно управление, тъй като „ за жалост още с никого не съм се срещала, макар запитванията, които съм изпращала “. Подчерта, че имаме обща история и филантропични връзки и ползи. „ Разчитам, както декларира държавното управление ви, че то ще построява прагматични връзки и с другите страни и що се отнася до НАТО и по този начин нататък, че това няма да бъдат единствено думи, а и че дейностите ще са такива “.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР