Агресивен питбул нападна, нахапа и причини счупване на таза на

...
Агресивен питбул нападна, нахапа и причини счупване на таза на
Коментари Харесай

Агресивен питбул нахапа и прати в болница работник на ДП РАО в Козлодуй /снимки/

Агресивен питбул атакува, нахапа и аргументи строшаване на таза на притежател на домашно куче, научи организация BulNews. Кървавият случай е станала към 7.00 часа тази заран на ул. „ 9-ти май “ в Козлодуй. Тогава Иво Петков извел домашния си любим на ежедневната утринна разходка в квартала, когато към кучето му се спуснал наедрял и нападателен питбул. Животното захапало неговото куче и в опита си да го отърве от зъбите му Иво Петков го вдигнал на ръце, при което питбулът се хвърлил върху него и почнал да го хапе. В битката, агресивното животно го е съборило на земята, в резултат на което е със строшен таз.
„ Разхождах си моето куче в квартала и една стара жена с питбул, който беше без мотив, без намордник, просто пуснат по този начин, ни атакува. Взех моето куче в ръце, а питбулът се хвърли върху мен и до момента в който се борех с него, паднах и си счупих таза. Всичко това поради някаква безусловно безотговорни хора, които не съблюдават никакви правила и отглеждат нападателни кучета “, описа Иво Петков секунди преди да бъде претрупан в кола за спешна помощ, с цел да бъде превозен до столична клиника, където му следва комплицирана ортопедична интервенция.
Ръководството и сътрудниците на потърпевшия от Държавно дружество „ Радиоактивни боклуци “ са оказали неотложно подпомагане, като са уведомили полицията за случая и благодарение на АЕЦ „ Козлодуй “ е проведен превоза до профилираната клиника в София.
„ Нахапан е по ръцете, в опит да избави кучето си. Тежката контузия обаче е на таза. Надяваме се бързо да се възвърне, а виновните инстанции да вземат ограничения против сходни нападателни кучета, тъй като разбрахме, че това не е първото нахлуване над човек на този питбул “, разяснява Ира Стефанова, която е сътрудник и началник на потърпевшия в Директива за птиците РАО.
След конфликта с питбула Иво Петков е бил закаран в Спешния център в Козлодуй, където са обработили раните от нахапвания по ръцете, създали са рентгенови фотоси на таза и са предложили да бъде превозен в друга болница с ортопедични експерти, каквито в болничното заведение в Козлодуй няма.
По случая в районното ръководство на полицията е формирана кореспонденция, като се открива притежателя на нападателния питбул.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР