Агенцията за социално подпомагане /АСП/ започна изплащането на финансова подкрепа

...
Агенцията за социално подпомагане /АСП/ започна изплащането на финансова подкрепа
Коментари Харесай

Възобновено е плащането на финансова подкрепа за хора с изтекли решения на ТЕЛК

Агенцията за обществено подкрепяне /АСП/ стартира изплащането на финансова поддръжка на хора с изминал период на решения на Териториалните експертни лекарски комисии /ТЕЛК/, оповестиха от Министерството на труда и обществената политика /МТСП/.

Става дума за лицата, които не са съумели да се преосвидетелстват заради закъснение на здравната експертиза , прецизират от ведомството. Съгласно измененията в Закона за хората с увреждания, които влязоха в действие от 29 януари 2023 година, обществените заплащания се възобновяват служебно по описи , предоставяни от Министерството на здравеопазването.

На 15 март бе изплатена финансова поддръжка за над 212 000 лв. на 1142 души . В началото на идната седмица, на база в допълнение обработени данни, ще започват заплащания за още 2184 души за над 504 000 лв. .

Право на служебно обновяване имат хората, които са подали заявление-декларация за преосвидетелстване преди приключване на периода на експертното им решение и не са съумели да се явят на ТЕЛК в точния момент заради закъснение в здравната експертиза. Средствата ще бъдат изплатени при съблюдаване на регламентираните в нормативната уредба процедури и периоди.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР