Агенцията за държавна финансова инспекция е установила редица нарушения по

...
Агенцията за държавна финансова инспекция е установила редица нарушения по
Коментари Харесай

Установиха нарушения при ремонта на Мемориала на Христо Ботев в Калофер

Агенцията за държавна финансова ревизия е открила редица нарушавания по осъществяването на ремонта на мемориалния комплекс Христо Ботев в Калофер. Той е осъществен преди три години със средства от страната в размер на 300 хиляди лв.. Според отчета на държавна организация над 100 000 лв. са платени допълнително на строителната компания от община Карлово за несвършена работа. Хора от града упорстват за нов ремонт и наказване за отговорните.

Калофер, Карлово

Според локалните поданици две години след направения ремонт мемориалният комплекс Христо Ботев продължава да бъде в окаяно положение.
Христина Ганова: Паметникът на Ботев не свети към този момент 2 години. За Великден хората пред църквата простираха. Църквата осветена, паметникът мрачен. За 2-ри юни същата история. Ние не споделяме че парите са откраднати, споделяме че парите са потънали някъде и до там, няма ги.
Бившият кмет на Калофер сподели, че е сезирал всички държавни институции, тъй като според отчета са нанесени финансови вреди на държавния бюджет посредством община Карлово.

Румен Стоянов, някогашен кмет на Калофер: Аз не знаех, че кабелът е писан, а примерно не е комплициран. Тези неща ги научих в съда, уповавам се да бъдат справедливи и в този момент, в случай че ще и 10 отчета да вършат, нарушавания има и те са огромни.
Кметът на община Карлово съобщи, че по време на ремонта не е постъпил нито един сигнал от някогашния кмет за видяни нарушавания. Това станало едвам след привършване на ремонта.

Емил Кабаиванов, кмет на община Карлово: Ще изчакаме окончателния отчет, в случай че има финансови искания към компанията в него аз ще ги предявя посредством изпълнителен лист и парите, които постъпят в общината ще ги преведа на кметство Калофер да разширят размера на ремонта.
Гаранцията за осъществения ремонт е 10 години. През този интервал всяка неправда би трябвало да бъде отстранявана от строителната компания за нейна сметка.

 Мемориалът на Ботев в Калофер е в окаяно положение откакто беше ремонтиран Мемориалът на Ботев в Калофер е в окаяно положение откакто беше ремонтиран
Към следващия случай на безценен и фалшив ремонт у нас. Този път в Калофер. Мемориалът на Христо Ботев е в окаяно положение съвсем две години откакто...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР