Агенцията за държавна финансова инспекция /АДФИ/ e констатирала 19 нарушения

...
Агенцията за държавна финансова инспекция /АДФИ/ e констатирала 19 нарушения
Коментари Харесай

Откриха финансови нарушения на Колежа и Лаута

Агенцията за държавна финансова ревизия /АДФИ/ e установила 19 нарушавания на Закона за публичните поръчки, при 7 тествани обекта в община Пловдив. Това сочи докладът на АДФИ за първото тримесечие на 2023 година Проверките са били по отношение на съблюдаване на закона и нормативните уредба в региона на публичните поръчки при откриването, провеждането и възлагането на такива, както и по отношение на осъществяването на подписаните контракти и документалната аргументираност на осъществените заплащания по тях.
 Бултрасите пожелаха Лъчо Балтанов да изведе Ботев с капитанската лента на Бултрасите пожелаха Лъчо Балтанов да изведе Ботев с капитанската лента на " Колежа "
В рамките на интервала 1 януари – 31 март 2023 година са открити нарушавания при извършени публични поръчки на стойност 88 611 424 лева без Данък добавена стойност за следните обекти: „ Изпълнение на градеж, част от Общинската инфраструктура – Стадион „ Христо Ботев “, „ Проектиране и осъществяване на строителство, част от Общинската инфраструктура – Стадион „ Локомотив “
 " Колежа " получи Акт 15
В резюмето на отчета е посочено, че най-вече нарушавания – 7 броя, са в метода на установяване на оценката по всеки индикатор - методиките за сложна оценка не дават опция да се оцени равнището на осъществяване и да бъдат съпоставени и оценени обективно техническите оферти в офертите, както и не обезпечава на претендентите и участниците задоволително информация за разпоредбите, които ще се ползват при установяване на оценката по всеки индикатор. Установено е, че с незаконосъобразно одобрените Методики за сложна оценка, е дадена неограничена независимост на оценителната комисия, без да има механизъм за оценка на техническите оферти всъщност, който да разреши да се оценят по-високо тези предложения, които оферират по-високо качество на осъществяването и/или по-добри механически характерности. 
 Започна ограждането на бранша за посетители на Започна ограждането на бранша за посетители на " Колежа " с плексиглас
В резултат на незакосъобразните методики, всички участници, като се изключи един, след това определен за реализатор, са отстранени от по-нататъшно присъединяване, което е довело до опорочаване на публичните поръчки. Констатирано е също, че при 2 от публичните поръчки не е подписан писмен контракт с външен специалист – строителен инженер, притеглен като член на назначена комисия за разглеждане, оценка и класиране на постъпилите предложения.
 Ето ги съблекалните на Ето ги съблекалните на " Колежа "
В умозаключение е посочено, че за по този начин откритите в хода на финансовата ревизия нарушавания, са формирани и връчени 19 бр. АУАН против виновното длъжностно лице. При инспекция на осъществяването на договорите, подписани след извършените процедури за възлагане на публични поръчки, е открито неспазване на договорни клаузи по отношение на: ненавременно показан на възложителя финансово-строителен проект и график за осъществяване на СМР, неналичие на поръчителство с годна гаранция по отношение на предоставени предплатени заплащания за два отчетни интервала, с което не са предпазени финансовите ползи на общината, неспазване на единичните цени на материалите от анализните цени към количествено-стойностна сметка, неразделна част от подписан контракт за социална поръчка, показана с плановата документи. Проверката на АДФИ в Общината стартира предишното лято по ​инициатива на тогавашния финансов министър Асен Василев.

Carlsberg " Домът на Феновете " е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето наличие и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР