Агенцията "Пътна инфраструктура" (АПИ) обяви обществените поръчки за избор на

...
Агенцията "Пътна инфраструктура" (АПИ) обяви обществените поръчки за избор на
Коментари Харесай

АПИ отпуска над 35 милиона лева за поддръжка на 98 километра от АМ Струма

Агенцията "Пътна инфраструктура " (АПИ) разгласи публичните поръчки за избор на реализатори за поддържане на републиканските пътища за идващите 3 години, оповестиха от пътната организация.

Обществените поръчки са за поддържане на автомагистралите "Хемус ", "Тракия ", "Струма " и "Марица ", както и за пътната мрежа в шестте региона за обмисляне - Северозападен, Северен централен регион, Североизточен, Югоизточен, Южен Централен и Югозападен регион . Дейностите на публичните поръчки ще се финансират от държавния бюджет и в сходство с разчетените в бюджета на АПИ средства за всяка година.

Поддържането на автомагистралите "Хемус ", "Тракия ", "Марица " и "Струма " през идващите три години планирано ще коства 418 852 500 лева без Данък добавена стойност.

Сумата е разпределена за над 104 км от автомагистрала "Хемус " на територията на регионалните пътни ръководства София и Ловеч, с планирана стойност 75 392 500 лева без Данък добавена стойност. За сектора на територията на ОПУ-Шумен и ОПУ-Варна индикативната стойност е 52 млн. лева без Данък добавена стойност. Дължината на правата е 111 км.

За цялата дължина на автомагистрала "Тракия " - близо 407 км, които минават през територията на регионалните пътни ръководства София, Пазарджик, Пловдив, Стара Загора, Сливен, Ямбол и Бургас, прогнозната стойност за трите години е 183 960 000 лева без Данък добавена стойност.

За тригодишната поддръжка на 135-те км от автомагистрала "Марица " прогнозната стойност е 72 250 000 лева без Данък добавена стойност. Магистралата е на територията на ОПУ-Стара Загора и ОПУ-Хасково, съобщи Българска телеграфна агенция.

За поддържането на автомагистрала "Струма " в сектора от тунел "Блатино " до Кулата на територията на ОПУ-Кюстендил и ОПУ-Благоевград прогнозната стойност е 35 250 000 лева без Данък добавена стойност. Дължината на правата е над 98 км. За поддържането на 56-километровия сектор от София до тунел "Блатино " е подписан контракт с изпълнителя, определен в тръжна процедура за период от 5 месеца.

Изпълнителите ще обезпечават дейностите по поддържането на републиканските пътища – настоящо, зимно и ремонтно-възстановителни работи при спешни обстановки. В настоящия ремонт е планувано премахване на обособени повреди по пътното платно, възобновяване на разрушени отводнителни уреди, ремонт на пукнатини и неравности по пътното платно, запълване на фуги на пътни уреди, подсилване на откоси, профилиране и оформяне на банкети, разчистване на дребни свлачища, срутища и наноси, ежемесечно разчистване на битови боклуци в обсега на автомагистралния сектор и други

Заложените гаранционни периоди на изпълняваните работи са: за ръчно изкърпване на единични дупки и деформации в настилката с плътна асфалтобетонова примес – шест месеца; за машинно изкърпване на единични дупки и деформации на настилката с плътна асфалтобетонова примес – две години; за машинно полагане на плътна асфалтобетонова примес – три години.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР