Агенцията на ООН за палестинските бежанци съобщи, че един от

...
Агенцията на ООН за палестинските бежанци съобщи, че един от
Коментари Харесай

Склад с помощи на ООН е ударен в Газа, десетки са ранени

Агенцията на Организация на обединените нации за палестинските бежанци заяви, че един от нейните хранилища за помощи в Ивицата Газа е бил " ударен ", при което са били ранени десетки хора.

" Можем да потвърдим, че склад/разпределителен център на UNRWA в Рафах (южната част на Газа) е бил ударен ", съобщи говорителката на организацията Джулиет Тума пред Агенция Франс Прес.

" Все още не разполагаме с повече информация за това какво тъкмо се е случило, нито за броя на засегнатите чиновници на UNRWA ", сподели тя.

UNRWA употребява това оборудване, с цел да разпределя по този начин нужната храна и други животоспасяващи артикули на разселените хора в южната част на Газа.

Министерството на здравеопазването в ръководената от Хамас Ивица Газа заяви, че при " бомбардировката на склада " са починали четирима души.

Фотограф на Агенция Франс Прес видя потърпевши при случая, идващи в болница " Ал-Наджар " в Рафах, като най-малко един от тях е бил разпознат от други хора в болничното заведение като чиновник на Организация на обединените нации.

Случилото се идва на фона на възходящата угриженост за утежняването на филантропичните условия в Газа, където Израел организира военна интервенция от октомври насам, целяща да отстрани Хамас.

Войната бе провокирана от невижданата офанзива на Хамас против Южен Израел на 7 октомври, вследствие на която починаха към 1160 души, най-вече цивилни.

По данни на министерството на опазването на здравето на ръководената от Хамас територия, вследствие на ответната военна акция на Израел в Газа са починали минимум 31 272 души, най-вече дами и деца.

Към 4 март от началото на войната сред Израел и Хамас са били убити общо 162 чиновници на UNRWA.

Острата липса на храна в Газа след повече от пет месеца война е довела до гибелта на 27 души от недохранване и дехидратация, множеството от които деца, твърди министерството.

Тромавите израелски инспекции за сигурност на всички товари, влизащи на територията, забавят доставките на помощи, а някои камиони се връщат назад, когато се откри, че съдържат неразрешени предмети, споделят филантропичните служащи.

Израелските управляващи настояват, че усложненията се дължат на това, че помощта се натрупва от палестинска страна, защото няма задоволително камиони, които да я разпределят.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР