Агенцията на ООН за бежанците предупреди, че катастрофата“, развиваща се

...
Агенцията на ООН за бежанците предупреди, че катастрофата“, развиваща се
Коментари Харесай

ООН: „Катастрофата“ в Газа заплашва да повиши рекордно глобално разселване

Агенцията на Организация на обединените нации за бежанците предизвести, че „ злополуката “, разрастваща се в Ивицата Газа, заплашва да сътвори в допълнение разселване в Близкия изток.

Говорейки на Глобалния конгрес за бежанците в сряда, Филипо Гранди, висшият комисар на Организация на обединените нации за бежанците, сподели, че боевете сред Израел и Хамас заплашват да дестабилизират целия район и в допълнение да усилят броя на разселените хора в международен мащаб, който към този момент е в връх за всички времена от 144 милиона.

„ Голяма човешка злополука се разпростира в линията Газа “, предизвести Гранди, оплаквайки се, че „ до момента Съветът за сигурност не е съумял да спре насилието. “

„ Предвиждаме повече цивилни смъртни случаи и премеждия, както и по-нататъшно разселване, което заплашва района “, предизвести Гранди.

Според Агенцията на Организация на обединените нации за подкрепяне и работа на палестинските бежанци в Близкия изток (UNWRA), близо 1,9 милиона души – повече от 85 % от популацията в Газа – са били разселени от началото на израелските бомба...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР