Агенцията на ЕС за контрол на външните граници Фронтекс изпраща

...
Агенцията на ЕС за контрол на външните граници Фронтекс изпраща
Коментари Харесай

Фронтекс изпраща още 100 полицаи в Гърция

Агенцията на Европейски Съюз за надзор на външните граници " Фронтекс " изпраща 100 спомагателни специалисти от 22 страни от Европейски Съюз в Гърция, оповестява МИА, представена от БГНЕС.
Действията са част от интервенция за бърза гранична намеса, поискана от Гърция, за справяне с притока на мигранти на границата с Турция.
" Присъствието на 100 служители на реда от цяла Европа акцентира обстоятелството, че отбраната на свободата, сигурността и справедливостта на европейското пространство е споделена отговорност на всички страни членки и " Фронтекс ", съобщи Фабрис Леджери, изпълнителен шеф на организацията, при пускане на интервенцията в гръцкия град Орестиада.
Агенцията показва, че повече от 500 чиновници на " Фронтекс " и нужното за активността им съоръжение са ситуирани в Гърция. Два спомагателни самолета на " Фронтекс " за наблюдаване на границата също ще оказват помощ на Гърция от тази седмица.
Оперативните интервенции по гранична интервенция ще продължат два месеца и могат да бъдат продължени, в случай че е належащо.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР