Венеция може да бъде добавена към списъка с опасности след „недостатъчни“ мерки за справяне с масовия туризъм и изменението на климата

...
Агенцията каза, че стъпките, предложени от италианската държава за справяне
Коментари Харесай

Агенцията каза, че стъпките, предложени от италианската държава за справяне с проблемите, са „в момента недостатъчни и недостатъчно подробни“.

Венеция избегна да бъде включена в черния списък през 2021 г., тъй като Италия не навлезе в нейната лагуна, за да защити екосистемата си.

Оттогава ЮНЕСКО каза, че Италия „не е комуникирала по устойчив и съществен начин [от] дълго време -актуални, но неотложни въпроси", които бяха "възпрепятствани от липсата на цялостна съвместна стратегическа визия" за запазване на Венеция в дългосрочен план.

Прочетете повече:
Италианският министър-председател удря "лъжливата пропаганда" ' около нейното правителство
Франция и Италия ще извозват граждани от Нигер със самолет

Говорител на Венеция каза, че градът ще "внимателно прочете" предложеното решение на ЮНЕСКО и ще го "обсъди с правителството".

Столицата на Венето посреща около 25 милиона души годишно, но прекомерният туризъм доведе до 10 евро (8,59 британски лири) за влизане в зависимост от времето на годината - мярка, която срещна възражения.< /p>

Турникети, подобни на летището, също се тестват, за да контролират потока от хора и, ако броят им стане твърде голям, да спрат влизането на нови посетители.

Ако Венеция влезе в списъка на ЮНЕСКО, той ще се присъедини към 55 други обекта, където консервацията се счита за необходима, включително историческия център на Одеса през , град Тимбукту в Мали и няколко обекта в Сирия, Ирак и Либия

ЮНЕСКО редовно преразглежда статута на 1157 обекта на световното културно наследство, като по-нататъшни съображения за списъка с опасности ще бъдат направени на конференцията през септември.

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР