Агенция Пътна инфраструктура“ стартира обществена поръчка за избор на строителен

...
Агенция Пътна инфраструктура“ стартира обществена поръчка за избор на строителен
Коментари Харесай

Стартира обществена поръчка за надзор при рехабилитацията на 17 км пътища в Северна България

Агенция „ Пътна инфраструктура “ започва социална поръчка за избор на строителен контрол при рехабилитацията на 17 км пътища в Северна България. Със средства от стратегия Интеррег V-A Румъния-България 2014-2020 година и държавния бюджет главно ще се ремонтират 7,7 км от второкласния път II-81 Берковица - Монтана (от км 86+289 до км 94+000) и 9,3 км от третокласния път III-118 Гулянци - Долна Митрополия (от км 14+786 до км 24+150). Офертите за строителен контрол се одобряват до 17,30 ч. на 4 април т. година Това оповестиха от пресцентъра на АПИ.

В момента се организира и тръжната процедура за избор на реализатор на строително-монтажните работи на двете прави. На 7 февруари бяха отворени офертите на претендентите.

На път III-118 Гулянци - Долна Митрополия, в правата Долна Митрополия - Победа - Подем, ще бъде напълно сменена пътната настилка, хоризонталната маркировка, пътните знаци и ограничаващите системи. Ще бъде ремонтиран и мостът над р. Барата в град Долна Митрополия, който е с дължина 10 м. Индикативната стойност на ремонта е 5 928 230 лева без Данък добавена стойност, а на строителния контрол е 173 936 лева без Данък добавена стойност.

Основният ремонт на път II-81 Берковица – Монтана, в сектора Боровци - Благово, включва замяна на пътната настилка, хоризонталната маркировка, ограничаващите системи и пътните знаци. Габаритът на стеснен сектор от пътя, с дължина 35 м, ще бъде уголемен и ще се ремонтира мостът над р. Бързия, който е 102 м. Индикативната стойност на строително-монтажните работи е 4 432 904 лева без Данък добавена стойност, а на надзора - 146 539 лева без Данък добавена стойност.

Второкласният път II-81 София - Петрохан - Лом е съществена връзка на Северозападна и Югозападна България през билото на Стара планина. Той е най-пряката връзка за жителите от областите Монтана и Видин със София, както и с Дунав мост II и пристанище Лом. Подобряването на положението на път II-81 е измежду целите на Агенция „ Пътна инфраструктура “ и сега по Оперативна стратегия „ Региони в напредък “ се рехабилитират още 43 км от пътя на територията на област София. С сполучливото довеждане докрай на обекта ще бъде освежен целият проход „ Петрохан “, защото правата на територията на област Монтана беше ремонтирана през 2015 година по стратегия „ Транзитни пътища V “.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР