Агенция Пътна инфраструктура ще събира такси и за преминаването през

...
Агенция Пътна инфраструктура ще събира такси и за преминаването през
Коментари Харесай

АПИ ще събира такси за преминаване през мостове, тунели и проходи

Агенция " Пътна инфраструктура " ще събира такси и за прекосяването през мостове, тунели и планински проходи.

Това е заложено в план на Наредба за изискванията и реда за събиране на таксите за особено прилагане на републиканските пътища или на части от тях и за прилагане на обособени уреди по републиканските пътища, оповестен за публично разискване.

Таксите ще бъдат признати с решение на кабинета, а АПИ ще алармира пътищата и оборудванията, за които ще се събират такси. 

В плана е посочено, че водачите на записаните в България транспортни средства ще би трябвало да заплащат таксите в левове, а тези на записаните в чужбина коли ще могат да заплащат и в евро. 

Такси няма да заплащат колите на Министерство на вътрешните работи, НСО, ДАНС, Спешната помощ и на въоръжените сили.

Предвижда се да се заплаща такса за особено прилагане за създаване и употреба на търговски крайпътни обекти и площадки за оказване на пътна помощ, за рекламни уреди и за нови или за ремонт на подземни и надземни уреди в обсега на пътя, като се изключи нужните за обслужването му.

Когато специфичното прилагане обгръща разнообразни републикански пътища, един от които е възложен на концесия, таксите ще се дефинират в две елементи и ще се заплащат по сметка на АПИ и на концесионера.

Контролът на транспортните средства, който се реализира от Министерство на вътрешните работи, ще може да се прави и със съдействието на АПИ, се показва още в проектонаредбата. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР