Агенция Пътна инфраструктура“ отвори офертите за избор на изпълнител за

...
Агенция Пътна инфраструктура“ отвори офертите за избор на изпълнител за
Коментари Харесай

АПИ отвори офертите за зимното поддържане на последния район в страната

Агенция „ Пътна инфраструктура “ отвори офертите за избор на реализатор за зимно поддържане и възстановителни работи при спешни обстановки по републиканските пътища в Северен централен регион, в който влизат регионалните пътни ръководства Велико Търново, Габрово, Разград, Русе и Силистра. За поръчките аплайват общо пет участника, измежду които четири независимо явили се сдружения и още три, обединени в консорциум.

Отварянето на офертите за последния регион идва, откакто преди няколко дни АПИ отвори тези за зимното разчистване на автомагистралите „ Хемус “, „ Тракия “, „ Струма “ и „ Марица “, както и на републиканската пътна мрежа в регионите за обмисляне - Северозападен, Североизточен, Югоизточен, Южен Централен и Югозападен регион.

Т.нар. „ бързи “ поръчки за зимното поддържане бяха пуснати в края на август, а желанието на служебната власт е да избере реализатори, които да поддържат пътищата единствено през този зимен сезон. Именно поради това от пътната организация припомнят, че срокът на договорите ще бъде за не повече от 7 месеца.

Индикативната стойност на поръчката е над 38.1 млн. лева без Данък добавена стойност, разграничена сред другите области. Ценовите предложения на участниците в търга към момента не са отворени и не е ясно дали техните оферти дават отговор на заложения бюджет или ще надвишават посочените суми.

Фирмите, подали предложения за Северен централен регион:
За ОПУ Велико Търново е отворена офертата на „ Пътни Строежи - Велико Търново “ АД. Прогнозната стойност на поръчката е 11 994 387 лева без Данък добавена стойност. Дължината на пътната мрежа в региона е 937 км;За ОПУ Габрово е отворена офертата на „ Пътни Строежи - Велико Търново “ АД. Индикативната стойност е 7 586 773 лева без Данък добавена стойност за поддържането на 519 км пътища;За ОПУ Разград е отворена офертата на Консорциум „ ТРП Лудогорие 2019 “, в което са: „ Пътинженерингстрой-Т “ ЕАД, „ Битумина ГмбХ – България “ ЕООД и „ Строймонтаж “ ЕАД. Прогнозната стойност е 6 443 341 лева без Данък добавена стойност за поддържането на 505 км;За ОПУ Русе е отворена офертата на „ Пътинженеринг “ АД. Прогнозната стойност е 5 877 710 лева без Данък добавена стойност. Дължината на пътната мрежа в региона е 497 км;За ОПУ Силистра отворената оферта е на „ Пътперфект-Т “ ЕАД Индикативната стойност е 6 234 500 лева без Данък добавена стойност за поддържането на 506 км пътна мрежа.
Все още не е ясно каква ще е ориста на мегатърговете за поддържане на републиканската мрежа, които бяха оповестени от някогашния ръководител на АПИ Тодор Василев. Няколко дни откакто те бяха пуснати, служебният районен министър Иван Шишков уволни Василев и съобщи, че търговете са стартирани без неговото утвърждение. Те обаче към момента не са прекъснати, излиза наяве от информация в Регистъра за публични поръчки. По тях компаниите подават предложения доникъде на септември.

Ако обявата ви е била забавна и потребна, не пропускайте да ни последвате в обществените мрежи Фейсбук, LinkedIn, Twitter и Instagram, както и да се запишете за E-mail бюлетина ни.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР