Агенция Пътна инфраструктура отвори днес (4 октомври) ценовите оферти на

...
Агенция Пътна инфраструктура отвори днес (4 октомври) ценовите оферти на
Коментари Харесай

Между 150 и 194 млн. лв. ще струва ТОЛ системата

Агенция " Пътна инфраструктура " отвори през днешния ден (4 октомври) ценовите предложения на участниците в публичната поръчка за планиране, създаване и въвеждане на електронна система за събиране на таксите за прилагане на републиканската пътна мрежа, съобщи кореспондент на.
Припомняме, че тръжната комисия оцени техническите предложения и предложи отстраняването на четири претендента - обединяване " БГ ПЪТ ", " Толлнет " Чехия, " Сиела Норма " и Обединение " Телетол ".
Именно по тази причина през днешния ден бяха отворени единствено две предложения. КАПШ ТРАФИК СОЛЮШЪНС предлага цена от 149,997 млн. лв. без Данък добавена стойност . Офертата на „ ТОЛ БЪЛГАРИЯ “ е 193,500 млн. лв. без Данък добавена стойност . Логично - по-ниската цена дава преимущество на първата компания.
Техническата оферта на КАПШ ТРАФИК СОЛЮШЪНС е получила по 10 точки за индикатора " функционалност и експлоатационни качества на системата ", за " реализация на хардуерна система ", за проекта за осъществяване и ръководство на риска и за качеството при осъществяване на поръчката. Общата техническа оценка на компанията е 100 точки.

Консорциумът " ТОЛ БЪЛГАРИЯ " е получил по 5 точки за " функционалност и експлоатационни качества на системата ", за " реализация на хардуерна система " и за " проект за осъществяване и ръководство на риска ". Оценка за качество при осъществяване на поръчката на консорциума е 10 т., а техническата оценка – 66.67 т.
ТОЛ системата ще бъде на база изминато разстояние за транспортни средства с обща механически позволена оптималната маса над 3,5 т (тол) и на база време за леките коли с обща механически позволена оптималната маса до 3,5 т (електронна винетка) .
Обществената поръчка за ТОЛ системата беше оповестена през април предходната година. Оттогава тя непрестанно се апелира – процедура, която беше прекъсната през август. Очаква се този месец да се избере реализатор и в случай че няма тъжби, прогнозите са до края на 2018 година системата да е подготвена. Правителството чака с ТОЛ системата приходите от пътни такси да доближат към 1 милиарда лева годишно , което ще разреши повече вложения в поправки.
Така година и половина след началото на процедурата изборът на реализатор, наподобява, е пред край. Според транспортни компании браншът ще понесе загуби от новата система за таксуване.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР