Агенция „Пътна инфраструктура” неочаквано спря ремонта на ключови трасета около

...
Агенция „Пътна инфраструктура” неочаквано спря ремонта на ключови трасета около
Коментари Харесай

АПИ удари спирачка на всички пътни ремонти около Пловдив

Агенция „ Пътна инфраструктура” ненадейно спря ремонта на основни трасета към Пловдив. Мотивът на управлението на АПИ, назначено от служебното държавно управление е, че липсва финансиране. Става дума за пътищата за Лилково и Ситово, Югово – Лъки, Асеновград – Кърджали, Асеновград – Първомай, елементи от шосето Карлово – Пловдив. Изпълнител на ремонтите на републиканската пътна мрежа в региона е компанията " Европейски пътища ", която към този момент стартира да изтегля техниката.

„ Писмото от АПИ се получи тази заран и от него разбрахме, че би трябвало да се прекратят всички действия по започнатите обекти. Ние сме длъжни да спазим тази заповед”, разяснява пред " Марица " шефката на „ Европейски пътища” Маргарита Попиванова.

На този стадий не се знае и каква ще е ориста на Околовръстното на Пловдив, където трябваше да продължи ремонтът в сектора сред Коматевско и Пазарджишко пътища. Той беше спрян от служебното държавно управление за препроектиране на правата. „ Все още чакаме указания по отношение на тази заповед. Искрено се надявам обстановката да има някакво развиване защото обектите са стартирани и не могат да бъдат оставени по този метод – незавършени. В това положение, в което се намират сега те са рискови за жителите. Освен това някои от обектите не могат да бъдат спрени просто по този начин, тъй като в случай че се оставят, след време ще би трябвало да се преправят отначало и това ще коства двойно по-скъпо. Днес спряхме ремонтите в Лилково и Ситово, пътят за Лъки, както и пътищата от Асеновград за Кърджали, Садово и Първомай. Не знаем какво ще се случи с Околовръстното на Пловдив”, добави Попиванова.
Тя е уведомила към този момент кметовете от засегнатите региони за усложнената обстановка и от тях се чака да създадат организация по места. От строителната компания също правят демобилизация на машини, изтеглят свои строители от ремонтираните пътища.

На незабавно съвещание се събира екипът на Областната администрация в Пловдив поради ремонта на сектора Бойково-Лилково, където също се извършва социална поръчка от „ Европейски пътища”. „ Искаме да изясним обстановката за ремонта с АПИ. Положихме всички нужни старания както за този път, по този начин и за Околовръстното шосе на Пловдив”, сподели пред „ Марица” зам.- регионалният шеф Даниела Николова.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР