Агенция Пътна инфраструктура (АПИ) съобщи, че спира изграждането на 4

...
Агенция Пътна инфраструктура (АПИ) съобщи, че спира изграждането на 4
Коментари Харесай

АПИ спря строежа на мостове на магистрала Хемус без проекти

Агенция " Пътна инфраструктура " (АПИ) заяви, че стопира построяването на 4 мостови уреди в сектор 2 от автомагистрала " Хемус ". Причината е, че се работи без механически план, което е неприемливо по закон. Това е открито при направена инспекция.

На 26 май тази година Експертен технико-икономически съвет в АПИ отхвърля показаният от изпълнителя план и изисква изработването на нов. Въпреки това работата по построяването на 4-те мостови уреди, най-голямото от които е с дължина 1000 метра, е траяла без механически план. Това е в несъгласие с нормативната уредба и строителните практики, показват от АПИ.

Работата по останалите уреди и по трасето на сектор 2, който се намира на територията на област Ловеч, продължава, показват от пътната организация.

От там прецизират, че се чака строителните работи на четирите мостови уреди да бъде възобновена след към 2 месеца, когато би трябвало да бъдат подготвени техническите планове на четирите уреди.

Междувременно министърът на районното развиване и благоустройството арх. Виолета Комитова заяви на конференция, че продължава работата по първите три сектора на автомагистрала " Хемус " от пътен възел " Боаза " до разклона за Плевен/Ловеч.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР