Адвокатстко отсъствие отложи за февруари догодина разпоредителното заседание по делото

...
Адвокатстко отсъствие отложи за февруари догодина разпоредителното заседание по делото
Коментари Харесай

Делото срещу бившия външен министър Митов и заместника му се отложи

Адвокатстко неявяване отсрочи за февруари следващата година разпоредителното съвещание по делото против някогашния министър на външните работи Даниел Митов и заместника му Христо Ангеличин. Двамата са на съд по обвиняване, че са ощетили дипломатическото ведомство с близо 500 000 лв.. 
Това е първото от така наречен каузи за корупция по високите етажи на властта, които от 5 ноември към този момент се гледат от Специализирания углавен съд. 
Затова и по него, със заповед на основния прокурор Сотир Цацаров, ще се явява прокурорът от Софийската градска прокуратура Боряна Бецова, която е работила по досъдебното произвеждане и е създател на обвинителния акт против Митов и Ангеличин. 
Бившият министър е упрекнат в закононарушение по работа. Според прокуратурата през първата половина на 2016 той е нелегално е упълномощил организирането на служебни пътувания на компания, която имала подобен контракт с Министерството на земеделието и храните. Митов е работил в нарушаване на Законът за обществените финанси и този за публичните поръчки, считат от обвиняването. 
Ангеличин, като друго отговорно лице, е упрекнат в занемареност поради същия случай. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР