Адвокатският екип на Фелипе Маса е изпратил официално предизвестие до

...
Адвокатският екип на Фелипе Маса е изпратил официално предизвестие до
Коментари Харесай

Хамилтън губи титлата от 2008г. в съда?

Адвокатският екип на Фелипе Маса е изпратил публично предупреждение до ФИА и ФОМ, че ще заведе иск от името на бразилския водач, който е станал „ жертва на интрига “ с борбата за международната купа във Формула 1 през 2008 година.

Искът на Маса се базира на абсурда от първата в историята Гран При на Сингапур и умишлената злополука на неговия съотечественик Нелсън Пикет-младши, която прекатурна цялото съревнование. Пред удара на водача на Рено Маса водеше безапелационно на „ Марина Бей “, само че при излизането на колата на сигурност екипът на Ферари позволи неточност при обслужването на Маса и той бе пуснат да се върна в надпреварата, макар че шлангът за зареждане с горива всичко още бе закачен за неговия автомобил. 

Бразилецът спря в края на пит лейна, само че до момента в който механиците му отстранят шланга той бе потопен до дъното на класирането, а по-късно бе осъден и за рисковото си връщане. В последна сметка Маса финишира 13-ти в едно съревнование, което той контролираше изцяло в началните стадии. В същото време неговият противник за купата Люис Хамилтън се класира трети и взе скъпи шест точки. В края на сезона разликата сред двамата беше единствено една точка в интерес на тогавашния водач на Макларън.     

През лятото на 2009 година, откакто бе уволнен от Рено, Пикет-младши самичък си призна, че злополуката му в Сингапур е била умишлена, само че тогава към този момент нямаше по какъв начин да има смяна в резултата от това съревнование или борбата за купата. По-рано тази година обаче някогашният началник на Формула 1 Бърни Екълстоун даде изявление, в което разкри, че той и тогавашният президент на ФИА Макс Моузли са знаели за умишления случай още преди края на сезон 2008. Двамата обаче са избрали да не подхващат никакви дейности, с цел да предпазят спорта от втори огромен скандал с рамките на две години, след шпионския подобен от сезон 2007.

Тези думи на Екълстоун несъмнено не се харесаха на Маса, който незабавно съобщи, че ще потърси своите права за тази несправедливост. В изпратеното до ФИА и ФОМ предупреждение юристите на бразилеца споделят, че поради бездействията на двете организации преди 15 години техният клиент е изгубил десетки милиони евро под формата на възнаграждения и бонуси.

„ Казано просто, господин Маса е правомерният първенец за 2008 година, а Формула 1 и ФИА съзнателно пренебрегнаха нечестната игра, която не му разреши да завоюва купата. Г-н Маса не може да каже какъв брой огромни са неговите загуби, само че се допуска, че те са десетки милиони евро. Тази сума не покрива сериозните морални вреди, които репутацията на господин Маса понесе “, се споделя в писмото.

В писмото се споделя, че в случай че до две седмици не бъде получен отговор юристите са инструктирани да заведат правосъдния иск без повече предупреждения. Шансът Маса да промени развоя на сезон 2008 е съвсем незабележим, само че най-малко може да си извоюва някаква финансова отплата от ФИА и ФОМ.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР