Адвокатите Петър Николов и Калин Ангелов, който представлява Джок Полфрийман,

...
Адвокатите Петър Николов и Калин Ангелов, който представлява Джок Полфрийман,
Коментари Харесай

Адвокатът на Джок Полфрийман: Защитавам го без пари

Адвокатите Петър Николов и Калин Ангелов, който съставлява Джок Полфрийман, се съгласиха, че правосъдният състав, постановил условното предварително освобождение на Джок Полфрийман, е спазил закона. В " Денят стартира с Георги Любенов " юрист Николов обаче съобщи, че дебатът за справедливостта на решението е можел да бъде избегнат посредством отказ на съдиите. Адвокат Ангелов сподели, че има смели съдии, които пазят закона. Той добави, че пази австралиеца pro bono.

" На първо място изниква един доста значим въпрос, обвързван и със правосъдната промяна, за инцидентното систематизиране на делата. Аз бих насочил вниманието натам - дали това дело е било фактически инцидентно разпределено ", разяснява Петър Николов.
Според Николов правосъдният състав е знаел, че ще бъдат предизвикани диспути по тематиката.
" Наказателно-процесуален кодекс планува едно обвързване на магистратите, в случай че има някакво подозрение в тяхната безпристрастност, те сами са длъжни да се отведат. "
Адвокатът на Полфрийман цитира условията за условно предварително освобождение.
" Законът написа какво и по кое време. Законът споделя 1/2, когато човек не е бил осъждан преди този момент, и по-късно всеки лишен от независимост има право да изиска условно предварително освобождение. "
Адвокат Ангелов съобщи, че пази Джок Полфрийман без пари. Той добави, че има два типа съдии - смели и страхливи.
" Страхливите съдии няма да изпълнят закона, тъй като знаят и виждат какво ще им се случи. Смелите съдии ще кажат: На мен не ми пука, значимото е да извърша закона, тъй като аз имам съвест. "
Адвокат Николов се съгласи, че арбитър Калкапчиев не е нарушил закона, тъй като условията за освобождение на Джок Полфрийман са налице.
" Аз не съм юрист на никого. И като жител, и като правист, виждам неща, които не ми харесват в правосъдната система. Дали законът би трябвало да дава такава огромна промоция за такива тежки закононарушения, дали правосъдните каузи следва да се разпределят по този метод, тъй като аз считам, че те би трябвало да се разпределят транспарантно. "
Адвокат Ангелов цитира несъответствия по делото, съгласно него " Джок Полфрийман съумя да види най-грозната страна на българската правна система и общество ".

Джок Полфриймън към този момент има публикуван паспорт и съгласно юриста му - Калин Ангелов, няма спънка той да напусне страната.

Целия диалог гледайте във видеото.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР