Адвокатите на бившия президент на САЩ Доналд Тръмп, които го

...
Адвокатите на бившия президент на САЩ Доналд Тръмп, които го
Коментари Харесай

На ход е защита на Тръмп, излага аргументите в процеса по импийчмънт

Адвокатите на някогашния президент на Съединени американски щати Доналд Тръмп, които го пазят в процеса по импиъйчмънт в американския Сенат, считат да изложат причините си в границите на един ден, и няма да се възползват от опцията за два дни, или общо 16 часа, както е по признатата процедура, заяви в. " Уолстрийт джърнъл " като се базира на съветника от предизборния щаб на Тръмп Джейсън Милър.

По процедура обвиняването и отбраната разполагат с 16 часа, само че не повече от 8 часа дневно.

Обвинението стартира да излага доводите си в сряда и приключи нощес с искане сенаторите да гласоподават за наказание.

Днес се чака началото на ревюто на отбраната, която се съставлява от юристите Дейвид Шон и Брус Кастор. Очаква се те да застанат зад аргумента, че на някогашния президент не може да се търси отговорност, тъй като първо, той не е призовал съответно за принуждение и второ, тъй като някогашен президент не може да бъде съден от Сената.

По информация на " Уолстрийт джърнъл ", Шон е направил действия през днешния ден да бъде направена отмора в процеса, защото той съблюдава шабат, само че по-късно отдръпнал настояването си.

Обвинението против Тръмп е в една точка - подстрекаване към бунт. Доводите на демократите - речта на Тръмп преди щурма е била част от деликатно премислена тактика с доста съответна цел - да не се допусне приемането на изборите, извоювани от Байдън. Обвинителите също по този начин попитаха за какво тогавашният държавен глава не е изпратил бързо силите на реда да спре нападението.

В процеса членове на Камарата на представителите са обвинители, а сенаторите - правосъдни заседатели.

Сенаторите би трябвало утвърдят импийчмънта на Тръмп с две трети от гласовете в горната камара - 67 от 100. Това значи, че най-малко 17 републиканци би трябвало да гласоподават, с цел да се стигне до наказание на Тръмп, само че към този момент няма индикации това да се случи.

Ако се стигне до наказание на Тръмп, по-късно сенаторите ще гласоподават повторно - за възбрана някогашният президент да заема в бъдеще държавна служба. Това може да бъде одобрено с нормално болшинство.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР