Адвокатите на 26-годишния Георгиев, който е с постоянна мярка задържане

...
Адвокатите на 26-годишния Георгиев, който е с постоянна мярка задържане
Коментари Харесай

Спрял ток прекъсна заседанието за по-лека мярка на Георги Георгиев по случая „Дебора“

Адвокатите на 26-годишния Георгиев, който е с непрекъсната мярка " задържане под стража " от 31 юли за закани с ликвидиране по отношение на 18-годишната Дебора Михайлова, желаеха той да бъде пуснат на независимост. Срещу него бяха повдигнати още две обвинявания - за насила (по което наказването е до 10 години затвор) и за двустепенна междинна телесна щета, след последната петорна съдебно-медицинска експертиза, осъществена в Пловдив.

Единият от юристите на Георгиев - Петко Кънев съобщи, че настояването за преразглеждане на мярката е обвързвано с новите условия по делото.

По искане на прокуратурата преразглеждането на мярката през днешния ден бе при закрити врата.

В залата юристът му съобщи, че данните от ДНК и трасологичната експертиза демонстрират, че Георгиев не е предизвикал порезните рани на ученичката Дебора Михайова, поради които ѝ бяха направени 400 шева.

Момичето беше нападнато в края на юни. Тогава обвиненият Георгиев бе арестуван, само че при започване на юли Окръжният съд анулира ареста му поради квалифицирането на закононарушението като " лека телесна щета ". На 31 юли Георги Георгиев беше арестуван с непрекъсната мярка " задържане под стража " по другото досъдебно произвеждане за закана с ликвидиране по отношение на 18-годишната Дебора Михайлова. На 9 август Окръжният съд в Стара Загора удостовери наложената мярка за неотклонение, а до днешното съвещание се стигна след обжалване от отбраната.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР