Адвокатът на зам.-кметицата на столичния квартал Младост Биляна Петрова -

...
Адвокатът на зам.-кметицата на столичния квартал Младост Биляна Петрова -
Коментари Харесай

Адвокатът на Иванчева и Петрова: Казали са им, че биха ги пуснали по здравословни причини само, ако обърнат очи

Адвокатът на зам.-кметицата на столичния квартал " Младост " Биляна Петрова - Емануил Йорданов, разяснява в студиото на bTV настояването на домашщен арест на нея и кметицата Десислава Иванчева.

``
реклама

" Трудно е да се каже от в този момент дали на следващия ден ще ги пуснат, така като прокуратурата подаде митинг против определението, смесен още веднъж със прекъсване на осъществяването на определението. Възможно е те да останат вътре, само че не разбирам какъв е смисъла. В прокуратурата има една суматоха. Просто по делото не е работено добре от страна на обвиняването, липсват им доказателства. И в тази суматоха те упорстват обвинямемите да останат под стража, защото в последните години се сътвори една практка, при която задържането се употребява за принуждаване на обвинените да вършат признания и да подписват съглашение с прокуратурата. Случват се постоянно такива сделки, това е процедура. Това, което прави прокуратурата, е, че ни изправя пред заплахата страната все по-често да заплаща компенсации ", сподели Йорданов.

" Таня Петова е била под душевен натик, заплашвали са я, че в пандиза ще бъде измежду неприятни хора. Призовавали са я с думите: " Трябва да кажеш, че Иванчева е поискала и получила рушвет ". Състоянието й сега е доста неприятно. В момента здравето им се разрушава поредно. А някои хора ни споделят, че трябвало надали не да обръщат очи и тогава да излязат от ареста ", разяснява още някогашният вътрешен министър на България.

" Хората могат да си имат вяра на който си желаят. За мен здравословното положение на Иванчева и Петрова не е главният съставен елемент, поради който те могат да изоставен ареста. Законът изисква най-тежката мярка за неотклонение да се постанова тогава, когато има заплаха обвиненият да извърши ново закононарушение или да се укрие. Във всички актове, постановени до този миг, е обявено, че няма заплаха двете да се укрият и се декларира нереално, че те може да извършат някакво хипотетично закононарушение. Кое е то? ", попита Йорданов и разяснява случая с Ценко Чоков:

" Маршрут не се сочи в никакъв случай. Когато се желаят сходни неща за вървене до лекари - аз пиша: на еди си коя дата той от еди какъв брой до еди си какъв брой часа да отиде на доктор. Сома името на лекаря и адреса му. Така е точно. Според мен казусът се хиперболизира. Той отива някъде, пие една студена вода в директния и преносния смисъл и се прибира. Той не се е укрил, не е направил друго закононарушение. Дори и да има нарушаване то е напълно официално ".

" Петрова и Иванчева ще бъдат с гривни, в случай че ги пуснат под домакински арест. Ценко Чоков не е, тъй като Министерството на правораздаването търсеше законни разновидности да пребори пречките за въвеждането на гривните ", приключи юристът.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР